A na napisanie tego posta byl czas i zdrowie?
Dokładnie jak sphinx100 napisał to jest główny problem pokera możesz grać dobrze podejmować decyzje a mało wygrywać i więcej tracić, wtedy zapala się światełko alarmowe w naszej głowie zastanawiamy się dlaczego tak jest próbujemy to zmienić zmieniamy styl gry itp. Sam mam tak gram w pokera na pieniądze od połowy września nie byłem mistrzem crusherem ale miałem te 5-8 bb na miesiąc. Natomiast ten miesiąc grając tak samo jestem już pod kreską grając tak samo.
Co do zooma trzeba pamiętać że poker to gra dwufazowa w sensie takim że jest faza preflop i postflop w których to zbieramy informacje o przeciwniku. Na zoomie nl2 praktycznie nie uświadczysz drugiej fazy, a grając bez wspomagacza to nie uświadczysz żadnej fazy chyba że grasz jeden stolik i masz pamięć do nazw wschodnioeuropejskich.
nie rozumiem problemu.. skoro przegrywasz kk to je zrzucaj.. albo kontroluj pule bo wtedy przegrasz mniej. zawsze bawi mnie jak z 22-77 łamie ktos asy bo spadlo na flopie. zwyczajnie naucz sie wciskac przycisk fold... sam nie jestem w tym ekspertem ale caly czas ucze sie wciskac fold ![]()
jesli wiesz ze ludzie graja z AA-JJ to graj za malo zetonow z konektorami wtedy bedziesz mial latwa decyzje po flopie. zreszta tu sa madrzejsi ode mnie. nie łam się i graj dalej.
Napisane przez kNoq001
Napisane przez ZolnierzSkez
10k rak to nie jest zadna probka, zeby oceniac czy jestes graczem wygrywajacym czy nie.this aczkolwiek na nl2 jest jednak cos nie tak jesli ktos ma tak dlugi okres tak kiepskich wynikow
tak, na zoomie da sie wygrywac i to bardzo dobrze
nie, nie jest tak, ze ludzie czekaja tylko na nutsy, po prostu czasem mamy takie okresy gry, ze tak sie nam wydaje bo rzeczywiscie przeciwnicy odslaniaja same dobre uklady a na nasze nutsy folduja = wariancjawiadomo, ze na zoomie gry nie sa tak luzne jak na normalnych stolach bo gracze maja przycisk "quick fold" i moga robic lepsza selekcje ukladow aczkolwiek wciaz jest masa value w graniu zooma i nawet koledzy wyzej wymienili kilka sposobow
jak Ci nie idzie na tych stolach to graj zwykle skoro osiagasz tam przyzwoite wyniki
ta odpowiedź chyba wyczerpuje temat. też miałem przez pewien czas takie podejście i przesiadłem się na zwykłe stoły. Pierwsze sesje były wyśmienite i pomyślałem, że zoom to gówno po prostu. Jednak po pewnym czasie wszytko się unormowało i wolę grać wygodniejszego zooma niż normalne stoły. Da się na tym wygrywać. Trzeba korzystać z autoprofitowych sytuacji.
Pozdr.