A dałoby się przesunąć te spotkania na 20-tą? Na 19-tą to nie wiem, czy dam radę, a godzinę później to bardzo chętnie
Srubka napisał
Spotkania raczej na skype, jak będzie prowadzony coaching myślę o korzystaniu z odpowiedniego programu aby widzieć pulpit grającego, ewentualnie stoliki otwarte jak na treningach PS
Wymiana materiałami do strategii oraz ich omawianie - wystarczy wtedy zwykła konferencja na skype. Tego typu rzeczy.
Tak na prawdę dopiero w trakcie spotkań wyrobimy sobie najbardziej atrakcyjna formułęTrzeba być elastycznym
![]()
Co do obowiązków, będzie to np:
- przygotowanie odpowiedniego materiału na spotkanie, oraz dostarczenie go dla wszystkich użytkowników;
- napisanie podsumowania spotkania ( choćby w punktach, jakieś hasła );
- notowanie ważniejszych/ciekawszych rozdań wraz z pytaniami/komentarzami, które później zostaną omówione (na bieżąco nie da się wyjaśnić wszystkiego).Jedna osoba będzie odpowiedzialna raz za jedną raz za inną rzecz.
Myślę mniej więcej o takich rzeczach. To oczywiście bardzo ogólnie napisane![]()
Fantastyczne. Chwilowo nie zajmuje się PLO, ale jeśli koncpecja wypali, rozważę to:D
Właśnie odkryłem, że w PLO mając nutsa na flopie/turnie możemy jednocześnie mieć najgorszą rękę, ciekawa gra : ]
Przykład: http://tiny.pl/zdjv
Zgadza się
AKs 25o to słaba ręka jest.. ;-) granie tego to marginalna a wsumie nawet EV- sprawa.
Jeśli masz nutsa i nie masz re drawa to b/f.
W takiej sytuacji jest tak wiele kart na turnie i river których nie chcesz zobaczyć że opłacalność takiej ręki jest pozorna.
Gdzie można poczytać o PLO ? chętnie bym się zapoznał z specyfiką z czystej ciekawości chociażby, a nie mam pojęcia na czym polega ta odmiana.
http://pl.pokerstrategy.com/strategy/omaha/#silver
Widzę, że masz tylko brąz : / Google na pewno pomogą.
Walderam napisał
A dałoby się przesunąć te spotkania na 20-tą? Na 19-tą to nie wiem, czy dam radę, a godzinę później to bardzo chętnie![]()
Wydaje mi się, że moglibyśmy to przełożyć na 20:00
Ale tutaj musi wypowiedzieć się jeszcze Mazaq."Zgłoszenia" przyjmujemy do niedzieli kiedy to powiem dokładnie kto, co i jak.
edit.
Do tej pory zgłoszeni wstępnie:
d0c3n7
Walderam (jeśli od 20)
Trochę wcześniej już zaciekawiła mnie ta odmiana i poczytałem arty z PS , miałem zamiar przeznaczyć trochę rolla na grę w omaszke ale wypłata z bwina ciągnie się i ciągnie. Miałem dokładnie 0,93 $ na FTP i postanowiłem pograć na mikrostawkach. Jakieś 250 rozdań i na koncie widnieje $20 : D
Przekonuje mnie to aby jeszcze bardziej zaangażować się w odkrywanie tajników tej odmiany dlatego chętnie mógłbym spróbować z Wami ![]()
4807909
Dzisiaj o godzinie 19:00 (ewentualnie 20:00 - do przedyskutowania) "spotykamy" się na pierwszym study group. Bardzo proszę o przesłanie do mnie na gadu gadu: 3578732 waszych nazw użytkowników na skype, abyśmy mogli przeprowadzić konferencję. Dzisiaj proponuję poruszyć ogólny temat omahy, ocenę rąk startowych i pre flop, a później może jakaś gra (coaching by mazaq). Czekam na wasze propozycje i potwierdzenie obecności. Poniżej lista osób:
-Mazaq;
-Srubka;
-Olorion;
-d0c3n7;
-pokermaster555;
-Luklach;
-Walderam.
hej nie wiem jak reszta ale osobiscie pasuje mi godz tak 20.00 bo wtedy wracam dopiero, wiec proponuje godz pozniejsza ewentualenie sie spoznie;]
pozdrawiam
Przepraszam za ten nagły koniec... Modem nawalił, ale już sytuacja opanowana.
Na następnym spotkaniu uważam, że skorzystamy z tego viewera. Proszę tylko kogoś o wrzucenie jak to "zamontować". Termin dokładnie ustalę z Mazaq, by na pewno tym razem było obecny - ktoś musi poprowadzić "trening" ![]()
Proszę zamieszczajcie tutaj propozycje tematów jakie chcielibyście poruszyć na najbliższym spotkaniu
Gra na flopie , cbety , wielkośc betu , kiedy odpuszczamy , kiedy donkujemy , jakie drawy gramy itp