Da się jakoś ominąć ? i Tak sobie myślę co zrobi lokalny dostawca internetu max.2-3k ludu czy będzie zgłaszał bo jak to zgłosi to traci klienta..
Napisane przez robal123
Trolla? Przepraszam, że kupuję rzeczy, zamiast je kraść. To takie passe.
Przeczytaj w słowniku definicje słowa "kradzież". Najpierw edukacja, potem mądrości na forum.
dokladnie
dzieki za wyreczenie
-Org torrent - could vanish with everything within 30 days "he is under criminal investigation"
mógłby ktos to przetłumacztc z góry dzięki
Napisane przez ikarPL
zmieni sie to ze poniewaz w polsce poker jest nielegalny twoj ISP bedzie MUSIAL poinformowac policje ze laczysz sie z pokerromami (tak na szybko info dostalem z Aster/UPC)aaaa.. i jak Radiohead pobieralem to tez wrzucilem pare centow nawet chociaz moglem sciagnac za free
Przecież łączenie się z poker roomami nie jest nielegalne...
A granie na playmoney tak jak my to robimy jest chyba ok.
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
zmieni sie to ze poniewaz w polsce poker jest nielegalny twoj ISP bedzie MUSIAL poinformowac policje ze laczysz sie z pokerromami (tak na szybko info dostalem z Aster/UPC)aaaa.. i jak Radiohead pobieralem to tez wrzucilem pare centow nawet chociaz moglem sciagnac za free
A granie na playmoney tak jak my to robimy jest chyba ok.
nie watpie, ze im to udowodnisz, jak zarekwiruja ci kompa, sprawdza przelewy bankowe, pewnie jakies wykresy w $ na kompie, rozdania z $ itp itd
Napisane przez robal123
Trolla? Przepraszam, że kupuję rzeczy, zamiast je kraść. To takie passe.
Przeczytaj w słowniku definicje słowa "kradzież". Najpierw edukacja, potem mądrości na forum.
No tak, zapomniałem - przecież nie zabierasz nikomu fizycznego egzemplarza, więc to nie kradzież!
Przykro mi, świat nie działa w tak prosty sposób. Tak samo jak sprzedawanie podrobionych produktów (ubrań, biżuterii etc.) szkodzi producentom oryginału, tak samo piractwo szkodzi twórcom filmów, muzyki, oprogramowanie etc. Tak wiem, czytałem na Torrent Freak, że artyści nigdy nie mieli się tak dobrze jak teraz. Niestety TF publikuje równie wiarygodne badania, co przemysł rozrywkowy.
Wytłumaczę na przykładzie dlaczego piractwo jest kradzieżą. Załóżmy, że ktoś wyprodukował film, który kupiłoby 100 000 osób. Czy jeśli film będzie można pobrać za darmo z sieci, to ta liczba nie ulegnie zmianie? Zwiększy się? Zmniejszy się? Pozostanie bez zmian? Ty zapewne uważasz, że się zwiększy. Jakie czynniki na to wpłyną? Co sprawi, że 100k ludzi mimo możliwości otrzymania czegoś za darmo, zrezygnuje z takiej opcji i wyda pieniądze? Moim zdanie liczba ta się zmniejszy, bo wiem jak zachowują się ludzie mający nawet niewielką szansę na darmochę.
Żeby rozwiać wątpliwości: nie twierdzę, że wymiana plików jest zła (ba, jest korzystna i wygodna), ale uważam, że obecnie skala niekontrolowanej wymiany plików jest zbyt duża i już szkodliwa dla twórców.
Napisane przez StoneCutter
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
A granie na playmoney tak jak my to robimy jest chyba ok.nie watpie, ze im to udowodnisz, jak zarekwiruja ci kompa, sprawdza przelewy bankowe, pewnie jakies wykresy w $ na kompie, rozdania z $ itp itd
Nie panikujmy - rozumując w ten sposób to doliczając bukmacherkę musieliby z 1/3 kompów w Polsce zarekwirować. No i dostawcy raczej będą bardziej skorzy do omijania nakazu niż sypania klientów.
Ale przed życzliwym sąsiadem trzeba się będzie już kryć nie na żarty.
Napisane przez MrMojito100
Nie panikujmy - rozumując w ten sposób to doliczając bukmacherkę musieliby z 1/3 kompów w Polsce zarekwirować. No i dostawcy raczej będą bardziej skorzy do omijania nakazu niż sypania klientów.
jesli sami maja dostawac kary za brak reakcji, beda reagowac
Poznań <- będę
Aby zdymisjonować rząd wystarczy zebrać 500 tyś podpisów i doprowadzić do referendum
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
A granie na playmoney tak jak my to robimy jest chyba ok.nie watpie, ze im to udowodnisz, jak zarekwiruja ci kompa, sprawdza przelewy bankowe, pewnie jakies wykresy w $ na kompie, rozdania z $ itp itd
Przelewów bankowych nie znajdą bo takich nie ma. W paincie też mogę sobie zrobić wykres w $ who cares? A jak gram w grę komputerową w której są rozdania pokazane w $ a jest to wirtualne to?
Imo od podpisania do wejścia w życie jest masa czasu a to oznacza... ♠_cool:
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
na jakiej podstawie mieliby zarekwirować kompa ?
Napisane przez dawid327
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
na takiej, w jakiej w 100% przypadkow rekwiruja obecnie
zmieni sie to ze poniewaz w polsce poker jest nielegalny twoj ISP bedzie MUSIAL poinformowac policje ze laczysz sie z pokerromami (tak na szybko info dostalem z Aster/UPC)
czy to prawda ?? ze dostawca internetu bedzie MUSIAL informowac policje ze lacze sie pokerroomem ?
Napisane przez dawid327
Napisane przez Dettifoss
Napisane przez ikarPL
na takiej, w jakiej w 100% przypadkow rekwiruja obecnie
Czyli na jakiej :P?
Napisane przez bearlock
zmieni sie to ze poniewaz w polsce poker jest nielegalny twoj ISP bedzie MUSIAL poinformowac policje ze laczysz sie z pokerromami (tak na szybko info dostalem z Aster/UPC)
czy to prawda ?? ze dostawca internetu bedzie MUSIAL informowac policje ze lacze sie pokerroomem ?
Za łączenie się z pokerroomem to nie wiem ale za wykryte piractwo albo jakieś łamanie prawa musi to zgłosić albo wina przechodzi na niego. Tak mi się wydaje z tego co słyszałem ale nie dam sobie głowy uciąć.
a np przy jakims malym lokalnym dostawcy netu to da rade sie np dogadac i dac mu w lape zeby nic na mnie nie sypal :D? Ktos ma obowiazek poza nim to sprawdzac :D?
Jednak to prawda, wszytko zmierza to totalnej globalizacji. Niedługo zaczną nam wczepiać chipy jak nic - niby mamy 21wiek i demokrację, a tak na prawdę demokracja to mit dla głupich.
Ja jestem ciekawy jak to z punktu logistycznego, będzie wyglądać. Bo jak czytam wychodzi na to że to moj dostawca internetu jest tutaj glownym ogniwem...Hmmm mam internet w osiedlowce skladajacej sie z 5 osob....hmmm....ciekawy jestem jak oni będę sprawdzać 100,000 ludzi? czy bedzie im się chciało, bo wiadomo każdy klient mniej to straty...
coś mi się zdaje, że to bedzie jak ze wszystkim za miesiac dwa, bedzie 10 sposob na obejscie tego.
Napisane przez deivid2
Jednak to prawda, wszytko zmierza to totalnej globalizacji. Niedługo zaczną nam wczepiać chipy jak nic - niby mamy 21wiek i demokrację, a tak na prawdę demokracja to mit dla głupich.Ja jestem ciekawy jak to z punktu logistycznego, będzie wyglądać. Bo jak czytam wychodzi na to że to moj dostawca internetu jest tutaj glownym ogniwem...Hmmm mam internet w osiedlowce skladajacej sie z 5 osob....hmmm....ciekawy jestem jak oni będę sprawdzać 100,000 ludzi? czy bedzie im się chciało, bo wiadomo każdy klient mniej to straty...
coś mi się zdaje, że to bedzie jak ze wszystkim za miesiac dwa, bedzie 10 sposob na obejscie tego.
ewentualnie zlapia kilka osob dla przykladu wrzuca do tv i sprawa ucichnie a lapac beda tylko jakis ostrych piratow co robia to dla zyskow .. obyyy
chlopaki nie napinajcie sie miedzy soba, to nie ma sensu. Ma ktos znajomego Czecha grajacego w pokerka? PM me!