http://www.petycjeonline.pl/petycja/petycja-o-odwolanie-rzadu-donalda-tuska/639
Napisane przez lechrumski
Wow, dzieki za to info. A zrodlo wiarygodne? Bo jesli to by byla prawda to bylaby to duuuza rzecz. W szczegolnosci mam bardzo duze watpliwosci co do tego fragmentu bo nie widze zadnej podstawy prawnej
Próbowałem znaleźć precedens, niestety przynajmniej dotychczas albo nie było albo nie zostało to opublikowane. To co zacytowałem to wykładnia prawnika więc można uznać ją za wiarygodną, aczkolwiek póki nie będzie precedensu wszystko leży w gestii Sądu.
Cieszę się że chociaż na 1 forum ktoś obejrzał 1. film dokładnie. Grupa Anonymous objawia się nam wręcz przeciwnie jako grupa ludzi do walki z Iluminatami o których wie coraz to większa liczba ludzi. Rozumiem że znają oni w takim razie swoich przeciwników? W takim razie czy ktoś jest mi w stanie wytłumaczyć dlaczego wstawią w swoim klipie symbol swoich przeciwników? 3-krotne pojawienie się symbolu masońskiego krótką chwilę w 3 minutowym filmie, było dziełem przypadku? Symbol nie mający "podobno" zupełnie nic wspólnego z grupą Anonymous?
Moim celem nie jest namawianie nikogo do przyjęcia tej teorii popartej dowodami. Namawiam jednak każdego do chwili refleksji i przede wszystkim wyszukania informacji potwierdzających na ten temat.
Tak w ogóle maska jest bardzo znajoma. Kojarzycie? Pamiętacie film "V jak Vendetta"? Ta maska pochodzi właśnie z tego filmu. Film z 2006r. który pokazuje sytuację która właśnie dzieje się na świecie. Ktoś dokładnie przewidział jak będą zachowywać się rządy co będzie działo się w krajach, ogólnie niezadowolenie. Po raz kolejny pytam dlaczego symbol masoński promuje ta grupę? Komuś bardzo zależy na wywołaniu rewolucji w kolejnym kraju. Nie za dużo tego ostatnimi czasy? Libia, Tunezja, Egipt, czyżby kolej na następne państwo?
Co do wyborów być może odbędą się szybciej niż sądzimy. Dla mnie murowanym kandydatem do zwycięstwa jest Janusz Palikot. "Obrońca uciśnionych" zdobywa coraz większe poparcie wśród ludzi, zawsze znajdzie się tam gdzie duża grupa ludzi wyraża swoje niezadowolenie. Czy wiecie co robić pan Janusz przed wkroczeniem w świat polityki? Oprócz realizacji finansowych był członkiem Komisji Trójstronnej, której wielu członków należy do grupy Bildenberg.
(Całkowicie moje prywatne przemyślenia) Pozostaje ostatnia kwestia. Celem tych wszystkich działań jest wprowadzenie NWO(Nowy Porządek Świata). Wszędzie przedstawiane jest to jako niewyobrażalne zło. Na pierwszy rzut oka faktycznie, cele: jeden światowy rząd i redukcja populacji. Ale teraz spójrzmy z innej strony. Oglądałem ostatnio bardzo ciekawy film dokumentalny, który nie był związany z tym tematem. Jak wiadomo pewnie wielu osobą w okolicach 2025r. zabraknie krają arabskim ropy. W roku 2030r. w części krajów zabraknie wody pitnej. W roku 2050 populacja na naszej planecie przekroczy 20mld. Przy obecnym wykorzystywaniu w 110% zasobów ziemi nie będziemy w stanie zaspokoić potrzeb nawet połowy tych ludzi. Zobaczcie co się teraz dzieję na świecie ile jest krajów które potrzebują pomocy, kraje Trzeciego Świata i wyobraźmy sobie przy trzykrotnie większej liczbie ludności jak będzie to wszystko wyglądać? Nie będziemy mogli zaspokoić podstawowych potrzeb.
Napisane przez yogi333
Nie ma co płakać czas sie zmobilizowac i działac . Trzeba doprowadzic do tego referendum moze rzad w koncu zrozumie ze z ludzmi trzeba sie liczyc
Działać? A jak? To dziwne że nasz kraj jako pierwszy się wychyla, czemu musimy zawsze się pokazywać?
Ja Wam mówię że te całe ACTA kupiło Hollywood i wytwórnie muzyczne.
Napisane przez Wawrinka
Tak w ogóle maska jest bardzo znajoma. Kojarzycie? Pamiętacie film "V jak Vendetta"? Ta maska pochodzi właśnie z tego filmu. Film z 2006r. który pokazuje sytuację która właśnie dzieje się na świecie. Ktoś dokładnie przewidział jak będą zachowywać się rządy co będzie działo się w krajach, ogólnie niezadowolenie.
taka moja mala uwaga - tak na prawde to maska pochodzi z komiksu alana moore'a "v for vendetta" z 1982r i jest to tzw. maska "guy'a fawkes'a" - autora nieudanego zamachu na budynek brytyjskiego parlamentu.
Zapewne więcej osób będzie kojarzyło film, który został nakręcony właśnie na podstawie ww. komiksu
A pamiętacie film z Van Dammem gdzie na każdym kroku były kamery i nawet jak się przeklnęło to dostawało się mandat? Pisarze to jednak prorocy.
No offence, ale myślę, że jednak osoby nie znające pochodzenia maski to zdecydowana mniejszość.
Eksperci EuroISPA zauważyli iż "Trybunał stwierdził nadrzędności ochrony konsumenta wynikającej z Karty Praw Podstawowych UE". Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję. Czy to oznacza, że przepisy zawarte w ACTA będą mogły być stosowane w naszym kraju? Wydaje się, że nie, ponieważ ACTA musi być przyjęta przez całą UE. Jeśli okaże się niezgodna z KPP, inne kraje nie będą mogły przyjąć jej przepisów.
Namawiam wszystkich do podpisania się, wystarczy 500 tyś. podpisów do referendum, a nasza internetowa społeczność zbierze tę ilość w tydzień. Pokażmy naszemu policyjnemu Państwu że mamy dosyć zabierania nam wszystkiego wokoło.
Uważam się za patriotę i nie pozwalam mówić złego słowa o Polsce gdziekolwiek jestem, jednak Rząd musimy obalić.
Napisane przez LUKLACH2
http://www.tvn24.pl/0,1732732,0,1,przelomowy-wyrok-trybunalu-acta-niezgodne-z-prawem-ue,wiadomosc.html
"Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję."
Hmm, niczego nam KKP nie da?? Czy może się mylę..
Napisane przez Najczarniejszy
Napisane przez LUKLACH2
http://www.tvn24.pl/0,1732732,0,1,przelomowy-wyrok-trybunalu-acta-niezgodne-z-prawem-ue,wiadomosc.html"Obywatele polscy nie podlegają ochronie z tytułu Karty Praw Podstawowych. 4 października 2007 rząd Jarosława Kaczyńskiego zdecydował, iż Polska przyjmie tzw. protokół brytyjski (protokół ten przyjęły także Czechy) ograniczający stosowanie Karty Praw Podstawowych. Rząd Donalda Tuska podtrzymał tę decyzję."
Hmm, niczego nam KKP nie da?? Czy może się mylę..
![]()
Czytaj całość. Żeby ACTA weszło w życie podpisać musi je każdy członek UE a to oznacza, że w żadnym wypadku nie będzie ACTA obowiązywać jeśli istnieją różnice regulacyjne.
Napisane przez Wawrinka
Celem tych wszystkich działań jest wprowadzenie NWO(Nowy Porządek Świata). Wszędzie przedstawiane jest to jako niewyobrażalne zło. Na pierwszy rzut oka faktycznie, cele: jeden światowy rząd i redukcja populacji. Ale teraz spójrzmy z innej strony. Oglądałem ostatnio bardzo ciekawy film dokumentalny, który nie był związany z tym tematem. Jak wiadomo pewnie wielu osobą w okolicach 2025r. zabraknie krają arabskim ropy. W roku 2030r. w części krajów zabraknie wody pitnej. W roku 2050 populacja na naszej planecie przekroczy 20mld. Przy obecnym wykorzystywaniu w 110% zasobów ziemi nie będziemy w stanie zaspokoić potrzeb nawet połowy tych ludzi. Zobaczcie co się teraz dzieję na świecie ile jest krajów które potrzebują pomocy, kraje Trzeciego Świata i wyobraźmy sobie przy trzykrotnie większej liczbie ludności jak będzie to wszystko wyglądać? Nie będziemy mogli zaspokoić podstawowych potrzeb.
Też o tym już kiedyś mówiłem, za co zostałem obrzucony błotem przez trollów forumowych. Cóż, moim zdaniem to tylko kwestia czasu i póki można czerpmy z życia, czas na anarchię.
Ciekawostka z wiadomości.
Rząd amerykański inwestuje w polską walutę, przez co złotówka umocniła się i jest na poziomie najwyższym od kilku miesięcy.
Jakoś mi to pachnie kupieniem tego całego ACTA przez hamerykańców. Coś za coś, chyba sobie nie zdajemy sprawy jaka mafia kieruje światem.
Napisane przez hellYeahEnT
stresci ktos 21 stron w 1 poscie i 5 zdaniach ? : P
Czytaj póki możesz
Napisane przez GramNaTilcie
Ciekawostka z wiadomości.Rząd amerykański inwestuje w polską walutę, przez co złotówka umocniła się i jest na poziomie najwyższym od kilku miesięcy.
Jakoś mi to pachnie kupieniem tego całego ACTA przez hamerykańców. Coś za coś, chyba sobie nie zdajemy sprawy jaka mafia kieruje światem.
link