Nie wiem jak wy, ale ja wolę większość kasy wypłacić z pokerka tak na wszelki wypadek, w tym pojebanym kraju wszystko jest możliwe.
Podpisanie ACTA to już otwarcie furtki dla ograniczenia wolności Internetu. Więc póki można trzeba ściągać klasyki filmowe.
Napisane przez KudlatyPL
jak sie ociepli to koktajle mołotowa polecą na sejm
Moim zdaniem takie pertraktacje są na niekorzyść przeciwników ACTA.
Napisane przez GramNaTilcie
Napisane przez KudlatyPL
jak sie ociepli to koktajle mołotowa polecą na sejmMoim zdaniem takie pertraktacje są na niekorzyść przeciwników ACTA.
akurat tu nie miałem na myśli tylko afery dookoła ACTA
Napisane przez Lynx33
Spokojnie.Jeśli już ktoś chce do problemu podejść całkowicie egocentrycznie to polecam zamiast panikować zrobić minimalny research i dowiedzieć się, że od podpisania do ratyfikacji ACTA miną co najmniej trzy miesiące a od tego momentu do skutecznego egzekwowania zawartości dokumentu w Polsce kolejnych x dni gdzie x może być baaaaaardzo duża liczbą bazując na tym jak mocno internetowego pokera pognębiła ustawa hazardowa. Nadto z tego co mi wiadomo (dokument jest tak ogromny, że zapozna(ł) się z nim poza twórcami promil ludzkości a jeszcze mniej cokolwiek zapamięta(ło)/zrozumie(ało))ACTA pokera nie dotyczy ale...
Dla spanikowanych, ostatni post na czwartej stronie. Poza tym polecam zamienić 'czuję' na 'wiem' i po prostu googlnąć cokolwiek albo chociaż przeczytać cały ten topic.
Oczywiście ostrożność jest ok. Uważam, że bankroll nigdy nie powinien znajdować się w jednym miejscu (chyba, że jest bardzo mały) więc wypłacenie części na portfel internetowy jest dobrym pomysłem nawet w rzeczywistości bez ACTA ale panika w jej obliczu jest nie na miejscu bo nie daje ona dodatkowych narzędzi rządowi (te jak już ktoś słusznie zauważył rząd ma obecnie) a jedynie rozszerza zakres w jakich może/powinien ich on używać przy czym nie rozszerza go na pokera.
No i jeszcze raz powtórzę najważniejsze. ACTA dotyka całej masy ważniejszych rzeczy niż poker, dotyka podstawowych praw człowieka i obywatela tworząc niebezpieczny precedens. Czy naprawdę adekwatną reakcją w obliczu tak poważnego problemu wydaje się być... ściąganie na dysk klasyków filmowych
? Od podpisania do ratyfikacji jest stosunkowo długa droga a samo podpisanie ACTA nie oznacza jeszcze jej przyjęcia. Polecam dołączyć się do protestów. Póki co to politycy muszą się bać swoich wyborców a nie wyborcy polityków i jeśli przez trzy miesiące będziemy spamować/słać maile etc. to istnieje ogromna szansa, że ACTA pozostanie przykrą historyczną ciekawostką.
Osobiście chętnie przeczytałbym jakieś sensowne pomysły dotyczące najlepszych sposobów wpływania na rządzących bo nie wiem jak istotne jest Fejsbukowe 'raising awareness'.
Napisane przez HandOnFire
nie nie , ale i tak jej nie dziala ^^
działa, właśnie mi się otworzył. fakt, przymula, ale się odpala
Napisane przez Lynx33
Osobiście chętnie przeczytałbym jakieś sensowne pomysły dotyczące najlepszych sposobów wpływania na rządzących bo nie wiem jak istotne jest Fejsbukowe 'raising awareness'.
Najlepszą metodą wpływania na rządzących jest wyjście na ulice.
Wszelkie petycje i "facebook'owe akcje" oni mają w dupie.
hehehehehe.... Anonimumowi informuja:
TANGO DOWN - http://tusk.pl/ & cbs.policja.pl
coraz wiekszy banan mam na ustach - ciekawe czy Gras dalej bedzie tlumaczyl ze to nie atak tylkie wzmozone zainteresowanie
http://twitter.com/ANONYMOUSWIKI Nie dziala miedzy innymi strona sejmu, policji :nh
AnonymousWiki Anonymous ✔
We have dox files and leaked documentations on many Poland officials, if ACTA is passed, we will release these documents.
ja się zaczynam obawiać, że przez te ataki wprowadzą nam stan wyjątkowy/wojenny i się skończy rumakowanie
Napisane przez KudlatyPL
ale jak sie ociepli to koktajle mołotowa polecą na sejm
imo jak sie zrobi cieplej to benzyna będzie tak droga, że taniej będzie kupić granat niż zrobić koktajł mołotowa
Napisane przez olczykandre
Napisane przez KudlatyPL
ale jak sie ociepli to koktajle mołotowa polecą na sejm
imo jak sie zrobi cieplej to benzyna będzie tak droga, że taniej będzie kupić granat niż zrobić koktajł mołotowa
polecam denaturat