https://mcxnow.com/ nie działa, w jaki sposób mogę jeszcze kupić Primecoina, abym nie musiał płacić bitcoinami, tylko dolarami? Z góry dzięki za jakis zaufany link
sorka nie czytałem wszystkiego, jak się pozyskuje te primecoiny jest jakas stronka gdzie to wszystko jest wytłumczone. Sa tez kopalnie jak w bitcoinach ?
polecam trzymac coiny w portfelu na dysku zapisane true cryptem w specjalnym kontenerze.
co do mcxnow.com to tak jak pisałem kilka tygodni temu że tam bedzie wałek. Autor giełdy sprzedał udzialy po 0,4 btc (za 16 tyś bitcoinów), zcashował 1,5mln $ i wczoraj zamknął giełdę. Spodziewałem się że wytłumaczy sie atakiem hakerskim i przygarnie sobie monety warte 5-10mln$. Ale jednak pozwolił ludziom wypłacić monety. Co prawda strona ma wrócić za 3 miesiące po konserwacjach, ale nie liczyłbym na to. Udziały spadly z 0,4 na 0,005 btc.
Primecoin można kupić na btc-e.com
jednak też nie polecam trzymać tam monet, już sporo wałków zrobiła ta giełda. Np. ostatnio wydała news że zdejmuje z giełdy pary TRC/BTC i FTC/BTC. kurd FTC poleciał z 0,002 na 0,0005 w ciągu 5 minut, ktoś skupił wszystko, a po 5 minutach giełda wydała oświadczenie że popełniła pomyłkę i nie zdejmuje FTC. Kurs skoczył do 0,0025 a wiele osób bardzo na tym straciło.
Dlatego też nie polecam spekulacji. Prędzej czy później się natniecie i stracicie kase. Najlepszy sposób to kupić, wrzucić w kontener true crypta i zapomnieć póki inwestycja nie osiągnie porządanego zwrotu. Jesli tak sie stanie to wypłacać sobie miesiecznie po 10%.
Tutaj mozna znaleźć troche info na temat alternatywnych kryptowalut:
https://forum.bitcoin.pl/najlepsza-konstrukcyjnie-kryptowaluta-inwestycja-longterm-t8147.html
NumberOne, mógłbyś polecić jakąś literaturę dotyczącą zagadnienia kryptowalut, funkcjonowania rynku, wymienności, bezpieczeństwa obrotu. Generalnie interesują mnie źródła naukowe jeśli takie istnieją, albo analizy osób wiarygodnych czy takich, których wiarygodność można zweryfikować.
Napisane przez paulussus
NumberOne, mógłbyś polecić jakąś literaturę dotyczącą zagadnienia kryptowalut, funkcjonowania rynku, wymienności, bezpieczeństwa obrotu. Generalnie interesują mnie źródła naukowe jeśli takie istnieją, albo analizy osób wiarygodnych czy takich, których wiarygodność można zweryfikować.
literature ? ![]()
Powiem tak - primecoin został stworzony niecałe 5 miesięcy temu. Novacoin w lutym tego roku. Rok temu były chyba tylko 3 alternatywy oprócz bitcoina, a sam bitcoin był uważany za eksperyment i nikt nie wiedział jak bardzo się rozrośnie, poza gronem entuzjastów którzy wierzyli że kiedyś zrewolucjonizuje nie tylko finanse ale też społeczeństwo na wzór internetu. Dopiero pół roku temu po bańce kwietniowej i marcowym powstaniu farm ASICów zaczęto traktować sprawe poważniej. Teraz siec bitcoina ma 5 PetaHasy (więcej niż najmocniejszy super-komputer na świecie), niemcy zalegalizowaly bitcoina, a google wśród 20zawodów przyszłości podało "analityk kryptowalut".
Wszystko można znaleźć w necie na forum bitcointalk.org
Jesli szukasz osób wiarygodnych które powiedzą Ci co kupić, albo myślisz że takie osoby istnieją na rynkach finansowych - to radze żeby Twoja żona pilnowała kiedyś finansów
sam przeanalizuj rynki, kontaktuj się z ludzmi którzy mają pojęcie i sam zainwestuj. Jeśli nie chcesz ryzykować to wrzuć po troche w każdą alternatywe z top10 i 20-50% w bitcoina. Tutaj masz market-capy:
http://coinmarketcap.com/
A oprócz bitcurex.pl jest coś innego bo to jest ciągle przeciążone i konta nie można założyć? bo znalazłem mtgox.com ale coś piszą że jakiś wałek jest chyba.
Napisane przez TuRade
A oprócz bitcurex.pl jest coś innego bo to jest ciągle przeciążone i konta nie można założyć? bo znalazłem mtgox.com ale coś piszą że jakiś wałek jest chyba.
żaden wałek. z mtgoxa wypłaty trwają długo bo mieli problem prawny z rządem US. Ale już po sprawie. W każdym razie nigdy z wpłatami nie było problemu z tego co wiem. Jest jeszcze btc-e.com tam chyba też mozna karta kredytową wpłacić. albo bitstampt. jest też 10 innych giełd, albo localbitcoin.
o fuck.. w pewnym momencie było 7,5$ na prime.
fontas o ktorym ktos tu wspomniał pompuje XPM'a
https://twitter.com/fontase
teraz kurs spadł na 4,2$
Napisane przez NumberOne1
o fuck.. w pewnym momencie było 7,5$ na prime.fontas o ktorym ktos tu wspomniał pompuje XPM'a
https://twitter.com/fontaseteraz kurs spadł na 4,2$
Za kilka godzin zapowiedział taką samą akcje niewiadomo tylko na czym XPM bardzo prawdopodobny.
Moja rada na takie zaplanowane zagrania to wcześniejsze kupno kilku alternatyw i wystawienie ich na sprzedaż po 130,150,200,250% itd. ceny zakupu w różnych proporcjach w zależności od ceny kupna.
Nie trzeba wtedy siedzieć przy kompie stresować sie kombinować kiedy sprzedać itp.
Niby to banalne i głupie ale mi przynosi zyski bardzo ładne niczego nie narzucam nikomu tylko przedstawiam swoją taktykę.
Oczywiście nie ma to nic wspólnego z długoterminowym inwestowaniem które powinno stanowić większą część rolla i NumberOne1 przedstawia to bardzo dobrze a waluta primecoin ma olbrzymi potencjał - śmiało można mówić o xxxx% w ciągu najbliżego roku.
Jak najbardziej polecam.
Jakaś inna zaufana strona, gdzie można zakupic bitcoiny najlepiej przez Skrill, ale moze byc tez za przelew w PLN? Na Bitcurex.pl nie idzie sie zarejestrowac.
Co takiego wydarzyło się 24/25 że praktycznie wszystkie waluty mega zyskały na wartości?
Ma to związek z wejściem niektórych alterów na chińską giełdę czy może coś innego?
Napisane przez Qskaa
Jakaś inna zaufana strona, gdzie można zakupic bitcoiny najlepiej przez Skrill, ale moze byc tez za przelew w PLN? Na Bitcurex.pl nie idzie sie zarejestrowac.
chyba nie ma jakiegoś prostego sposobu na zakup przez skrill bo sam ostatnio szukałem. Za plny możesz kupić na liliontransfer
Napisane przez zlatanzinteru
Napisane przez kondziuu
Nie wiecie może jak się ma cena bitcoin do aktualizacji na silk road? Czy po prostu trzeba szybko wydawać jak spadnie?![]()
Tego nie wiem ale słuchy chodzą że dziś Primecoin ma polecieć o kilkaset procent do góry tak jak wczoraj było to z Novacoin.
Info z twittera rosyjskiego czubka który jest w posiadaniu kilku tysięcy bitcoinów:
Fontas
6:58pm UTC tomorrow is the reveal of the coin name as well as the start of the pump. Clue comes out at 6:28pm UTC.Nawet jeśli się nie spełni (w co wątpie bo każdy wie jacy są ruscy) to zgadzam się z NumberOne1 że Primecoin (XPM) to świetna inwestycja.
Nieźle was tam wyrolowali
Ale wczoraj byłem na 90% pewien że to się skończy taką akcją
Krach na btc czy błąd?
http://stooq.pl/q/?s=btcusd&c=1m&t=l&a=lg&b=0
jednak to jakiś błąd na stooq musiał być.
sytuacja jest taka, że postanowiłem się zcashowac z częsci monet - wbrew sobie i zasadom, ale jednak kwota początkowej inwestycji wzrosła na tyle dużo że po prostu ewentualna korekta będzie zbyt bolesna. Poza tym wole się zdywersyfikować na rynki finansowe.
Jesli ktoś chce kupić bitcoiny przez przelew na Neteller / na starsy to mam na sprzedaż 10 sztuk (nie sprzdaje mniej niż 1 sztuke dla 1 osoby). Proszę zainteresowane osoby na priv. Cena z mtgox http://bitcoincharts.com/ z danej chwili. Ktoś sie zgłasza - patrzymy na cene mtgox i po takiej cenie robimy transakcje.
za bitcoiny na btc-e można kupić Primecoina (XPM) bądź PPC, Litecoin, Novacoin, FTC, namecoin.
Cena bitcoina w tym momencie 1061$
Poleci ktoś jakieś sprawdzone strony gdzie precyzyjnie będe mógł ustalić ile bitcoinów jestem w stanie wykopać w zależności od sprzętu?