Poleciłbym Horace and Pete, ale i tak nikt nie obejrzy bo z tego co wiem nie jest nigdzie spiracony, jedynie dostępny na stronie Louie CK
Za to czuje się w obowiązku kilka seriali odradzić (chociaż wiadomo - rzecz gustu), siedze na antybiotyku i miałem czas dać szansę 5 nowym serialom, polecanym głównie na strategy, niestety żadnego nie będę dalej oglądał:
- Black list -> przyznam się że nie dotrwałem do końca pierwszego odcinka, bardzo specyficzny klimat przeszyty tanim efekciarstwem, mocno irytujący, fabuła jest niedorzeczna i podobno im dalej tym gorzej, do tego każdy odcinek to dokładnie ten sam schemat i masa absurdów, ale plus za to że dość szybko da się przekonać że serial jest tak słaby
- The Last Man on Earth -> pierwsze 2 odcinki zapowiadały świetny serial komediowy i z rozpędu obejrzałem prawie cały sezon, ale odniosłem wrażenie że pomysłu starczyło tylko na to by serial dostał się na antenę a resztę odcinków dopisali im stażyści na kolanie wg gotowych schematów, niestety z każdym odcinkiem i każdym kolejnym bohaterem jest dużo gorzej, gto to obejrzeć pierwsze 2-3 odcinki (do momentu zgolenia brody przez głównego bohatera
) i przejść do kolejnego serialu
- Lucifer -> podobnie jak wyżej, wrażenie po pierwszym odcinku - zapowiada się petarda, po drugim coś już nie gra, oglądając trzeci odcinek masz wrażenie że oglądasz trzeci raz ten sam odcinek tylko z podmienionymi elementami w oklepanym schemacie, potencjalnie największy atut - główna postać - z każdym odcinkiem staje się bardziej nijaka i przechodzi pseudo przemianę wewnętrzną (litości, diabeł zachowujący się jak harcerz zbierający odznaki za dobre uczynki
)
- Gotham -> fajny komiksowy klimacik, ale liczba bzdur i dziur w fabule nie pozwala się nim cieszyć, na szczęście jest ich na tyle dużo że ciężko dotrwać do końca pierwszego odcinka i można zaoszczędzić sporo czasu
- The Expanse -> obejrzałem 2 odcinki i mi nie podszedł, nie byłem w stanie wciągnąć się w klimat/historię, ale muszę przyznać że ciężko się do czegoś przyczepić, jestem w stanie uwieżyć w opinie że jest to jeden z lepszych seriali sf ostatnich lat, fani sf na pewno powinni dać szansę