Skip to forum
Seriale do poleceni...

Notifications
Clear all

Seriale do polecenia

173 Posts
87 Users
139 Reactions
27.9 K Views
VinceDiamont

Napisane przez ShakeMeDown
Suitsy faktycznie są świetne ale do momentu w którym zrobili z tego serialu modę na sukces #rejczelplzdie. No ale Donna _love:_love:_love:

So true. Wyje...wszystkie wątki z Rachel i serial może wróci do poziomu który prezentował przez pierwsze dwa sezony.

Reply
krzysiuwOw

Aktualnie to mam wrażenie że oglądam Prison Break a nie Suits :f_ugly:

Reply
Ashikaga

Najlepszy serial to taki jakim ty zyjesz. nie ogladaj a zacznij cos robic. Polecam
SamurajNinja

Reply
mik1984

The Expanse, The Last Kingdom, Rick and Morty

Reply
Grzeszny17

The last man on earth jest na kinoman.tv tylko nie pamiętam czy jest lektor lub napisy.

Reply
multiBase

Graceland
Better Call Saul

Reply
wg123

.

Reply
Frostbum

The night of
Lucifer
11.22.63
Underground

Reply
HTAndrzej5

Poleciłbym Horace and Pete, ale i tak nikt nie obejrzy bo z tego co wiem nie jest nigdzie spiracony, jedynie dostępny na stronie Louie CK

Za to czuje się w obowiązku kilka seriali odradzić (chociaż wiadomo - rzecz gustu), siedze na antybiotyku i miałem czas dać szansę 5 nowym serialom, polecanym głównie na strategy, niestety żadnego nie będę dalej oglądał:
- Black list -> przyznam się że nie dotrwałem do końca pierwszego odcinka, bardzo specyficzny klimat przeszyty tanim efekciarstwem, mocno irytujący, fabuła jest niedorzeczna i podobno im dalej tym gorzej, do tego każdy odcinek to dokładnie ten sam schemat i masa absurdów, ale plus za to że dość szybko da się przekonać że serial jest tak słaby
- The Last Man on Earth -> pierwsze 2 odcinki zapowiadały świetny serial komediowy i z rozpędu obejrzałem prawie cały sezon, ale odniosłem wrażenie że pomysłu starczyło tylko na to by serial dostał się na antenę a resztę odcinków dopisali im stażyści na kolanie wg gotowych schematów, niestety z każdym odcinkiem i każdym kolejnym bohaterem jest dużo gorzej, gto to obejrzeć pierwsze 2-3 odcinki (do momentu zgolenia brody przez głównego bohatera ;) ) i przejść do kolejnego serialu
- Lucifer -> podobnie jak wyżej, wrażenie po pierwszym odcinku - zapowiada się petarda, po drugim coś już nie gra, oglądając trzeci odcinek masz wrażenie że oglądasz trzeci raz ten sam odcinek tylko z podmienionymi elementami w oklepanym schemacie, potencjalnie największy atut - główna postać - z każdym odcinkiem staje się bardziej nijaka i przechodzi pseudo przemianę wewnętrzną (litości, diabeł zachowujący się jak harcerz zbierający odznaki za dobre uczynki :rolleyes: )
- Gotham -> fajny komiksowy klimacik, ale liczba bzdur i dziur w fabule nie pozwala się nim cieszyć, na szczęście jest ich na tyle dużo że ciężko dotrwać do końca pierwszego odcinka i można zaoszczędzić sporo czasu

- The Expanse -> obejrzałem 2 odcinki i mi nie podszedł, nie byłem w stanie wciągnąć się w klimat/historię, ale muszę przyznać że ciężko się do czegoś przyczepić, jestem w stanie uwieżyć w opinie że jest to jeden z lepszych seriali sf ostatnich lat, fani sf na pewno powinni dać szansę

Reply
jimmyjames30

Mi się tam last man on earth podobał, może nie jest to serial wysokich lotów, ale dużo się śmiałem więc jak ktoś już obejrzał wszystkie inne seriale komediowe to to jest dla niego :D

Reply
Moderator
baadnewz01

Ja obecnie wróciłem do Lost także jak ktoś nie oglądał to polecam :f_thumbsup:

Reply
mik1984

Suitsy faktycznie są świetne ale do momentu w którym zrobili z tego serialu modę na sukces #rejczelplzdie. No ale Donna _love:_love:_love:

Ja jestem na czwartym sezonie i zaczynam zauważać już mydlanooperowość, no ale Donna i jej wyrazy twarzy są mistrzowskie. Gina Torres jakoś tak sobie nie błyszczy, była moim zdaniem najsłabszym ogniwem w Firefly, co polecam ten mini-serial wszystkim fanom SF ale również i wszystkim fanom westernów.

Lost zdecydowanie nie polecam. Jest to serial, który na samym początku zostawia haki, które masz nadzieję, że później się wyjaśnią, ale zamiast tego, jest ciągle tylko coraz więcej i więcej haków, potem jakieś czary mary i ogólnie nie wiadomo o co chodzi, autorzy sami pogubili się w wątkach i z czasem fabuła po prostu przestaje trzymać się kupy.

Reply
ShakeMeDown

Napisane przez mik1984

Ja jestem na czwartym sezonie i zaczynam zauważać już mydlanooperowość, no ale Donna i jej wyrazy twarzy są mistrzowskie. Gina Torres jakoś tak sobie nie błyszczy, była moim zdaniem najsłabszym ogniwem w Firefly, co polecam ten mini-serial wszystkim fanom SF ale również i wszystkim fanom westernów.

No właśnie problem zaczyna się na 4ym sezonie, który imo jest najgorszy(dopiero co zrobiłem rerun do końca 3ego). 5y wraca na dobre tory ale ilość raka wciąż jest przytłaczająca. 6y sezon oglądam z przyzwyczajenia i wciąż jest sporo zjebanych infantylnych dialogów ale w sumie ogląda się spoko.

Reply
Nevrex

Napisane przez mik1984
Lost zdecydowanie nie polecam. Jest to serial, który na samym początku zostawia haki, które masz nadzieję, że później się wyjaśnią, ale zamiast tego, jest ciągle tylko coraz więcej i więcej haków, potem jakieś czary mary i ogólnie nie wiadomo o co chodzi, autorzy sami pogubili się w wątkach i z czasem fabuła po prostu przestaje trzymać się kupy.

Poprawię twoją wypowiedź:
"...które miałem nadzieję, że później się wyjaśnią... i ogólnie nie wiedziałem o co chodzi, sam pogubiłem się w wątkach..."

Serial owszem skomplikowany, zawiły, wielowątkowy, acz zostawię myśl, że książki powstały tylko o pojedynczych serialach :)

Reply
ShakeMeDown

btw, od ostatniego posta obejrzałem Gomorre i Stranger Things.

Pierwszy z nich jest wg mnie przereklamowany. To dobry serial ale w pewnym momencie zajebiście przewidywalny i kiedy ktoś stawia go wyżej niż Breaking Bad(absolutne top1), Peaky Blinders czy Sopranos to chce mi się kurwa śmiać.

Stranger things łyknąłem na raz na kacowym leżakowaniu i bardzooooo polecam mimo, że nie lubię elementów Sci Fi.

Reply
szybkiszymi

Lost od 4-5 sezonu jest mega trudny do ogarniecia:P Oglądał ktos z Was ten serial 4400? Kiedyś leciał w TV.

Reply
jimmyjames30

ShakeMeDown +1
Ale i tak Gomorra bardzo mi się podobała, czekam na kolejny sezon, ale Sopranos(skończyłem chyba w połowie ostatniego sezonu, nawet nie pamiętam czemu, oglądne go kiedyś w całości poraz drugi), Breaking Bad(es numero uno, to samo co Sopranos, do takich seriali można wracać :) ), Peaky Blinders (kończe 2 sezon) to faktycznie lepsze seriale, dorzuciłbym do tego jeszcze Zakazane Imperium, naprawdę świetne. Ciekawi mnie czy Peaky Blinders są wstanie przebić ten ostatni, ale chyba się na to jednak nie zanosi. W ogóle polecam Imperium jak ktoś nie widział, do końca zajebiste choć niektórym może się nie spodobać ostatni sezon to moim zdaniem dobrze zamknęli historie.

Btw. oglądał ktoś Lillyhammer? podobno dobre ale nie moge nigdzie tego znaleźć :/

Reply
mik1984

Napisane przez Nevrex

Napisane przez mik1984

Poprawię twoją wypowiedź:
"...które miałem nadzieję, że później się wyjaśnią... i ogólnie nie wiedziałem o co chodzi, sam pogubiłem się w wątkach..."

Serial owszem skomplikowany, zawiły, wielowątkowy, acz zostawię myśl, że książki powstały tylko o pojedynczych serialach :)

Ale problem w tym, że z tego co pamiętam, bo już w cholerę ten serial zapomniałem, to to, że fabuła po prostu zmierza donikąd.

Reply
Domin87

Making a murderer
http://m.filmweb.pl/serial/Making+a+Murderer-2015-752805
Dziwi mnie, że.jeszcze nikt nie polecił tego dokumentu. Jestem dopiero na czwartym odcinku, ale już wiem że będzie to najlepszy serial jaki widziałem w tym roku. Pięknie pokazuje jak biurokratyczna machina, skurwiale media i opinia publiczna mogłyby zrobić każdego z nas wariata/morderce/ psychopate etc. Po każdym seansie ogarnia mnie coraz większe wkurwienie i przerażenie zarazem, że coś takiego mogło się dziać naprawdę

Reply
Michasia
Reply