Przejdź do forum
Seriale do poleceni...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Seriale do polecenia

173 Posty
87 Użytkownicy
139 Reakcje
27.9 K Wyświetlenia
rutexx

Californication :coolface:

Odpowiedz
Cytat
kamzak

Pewnie juz były ale te są najlepsze wg mnie :)
1) Breaking Bad
2) Mr Robot
3) Luther
4) GoT
5) Vikings
6) Black Sails

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

@HTAndrzej5

Wielkie dzięki za polecenie Black Mirror. Naprawdę świetnie się ogląda, niektóre odcinki wgniatają w fotel.
A to, że każdy odcinek to oddzielna całość tylko pomaga, bo twórcy nie mogą iść na łatwiznę, ale za każdym razem muszą zbudować historię od zera.

Napisane przez DarkPross
Z ambitniejszych: pozostawieni :)
Też polecam The Leftovers. Widziałem ten serial już jakiś czas temu i choć początkowo trudno było mi się do niego przekonać (nie za wiele się na początku dzieje i po pierwszych odcinkach zastanawiałem się, czy sobie nie darować), to bardzo się cieszę, że nie zrezygnowałem, bo serial naprawdę ma swój klimat. Później każdy kolejny odcinek oglądałem z zainteresowaniem i już nie mogę się doczekać trzeciego sezonu.

Odpowiedz
Cytat
jimmyjames30

Kurwa powiedzielibyscie wiecej o serialu a nie o tym jak wam sie ogladalo pierwsze odcinki....

Odpowiedz
Cytat
Sotartu

Z nowych seriali to zdecydowanie Taboo (miazga :)
Jesli ktos lubi cos z serii teorie spiskowe, ciekawe zagadki i dobrzy gliniarze probujacy ocalic swiat to zdecydowanie: Flash forward i Blindspot.
Godne polecenia zawsze: Black mirror, Breaking bed, House of cards, Fargo no i 1 sezon Mr Robot .

Odpowiedz
Cytat
JasiuZ

Napisane przez Sotartu
Z nowych seriali to zdecydowanie Taboo (miazga :)
Potwierdzam, Tom Hardy w formie.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

The Wire oglądał ktoś? (stary) warto zaczynać?

Odpowiedz
Cytat
damgal

The Wire to ścisła czołówka seriali imo. Nie zniechęcaj się jak się będziesz trochę nudził na początku :)

Odpowiedz
Cytat
HTAndrzej5

Napisane przez baadnewz01

Świetny serial

Odpowiedz
Cytat
rotmistrz

Dynastia, Niewolnica Isaura, McGyver, Rodzina Połanieckich, Stawka Większa niż Zycie... M jak Miłość !!! No i... Czterej Pancerni i PIES :-)

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Taboo miazga? zobaczyłem 5 odcinków i tam się nic nie dzieje, jedna akcja na jeden odcinek, nuda.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Napisane przez baadnewz01

Do tego serialu trzeba być cierpliwym i umieć dostrzec "drugie dno" ale ogólnie jest uznawany za jeden z najlepszych :)

Napisane przez Michasia
Taboo miazga? zobaczyłem 5 odcinków i tam się nic nie dzieje, jedna akcja na jeden odcinek, nuda.

Bo to kwestia czy potrafisz docenić klimat, aktorstwo i dialogi. W pierwszym sezonie breaking bad też nie działo się wiele a powstał serial wszechczasów.

Odpowiedz
Cytat
Michasia

To dajcie znać jak się rozwinie akcja, bo dla dobrej gry aktorskiej nie chce mi się tego oglądać.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
baadnewz01

Ok dzięki za opinie :f_drink: Dziś się za to zabiorę

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
bearlock

Taboo jest przezajebisty

Odpowiedz
Cytat
bearlock

Taboo jest przezajebisty

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Z okazji zbliżajacej się premiery 3ciego sezonu tym którzy nie widzieli polecam zapoznać się z 'Twin Peaks'. Pewnie dla większości oglądanie serialu z lat 90-tych to jak oglądanie kina niemego ale jednak warto

Odpowiedz
Cytat
HTAndrzej5

Napisane przez Varrancomando
Z okazji zbliżajacej się premiery 3ciego sezonu tym którzy nie widzieli polecam zapoznać się z 'Twin Peaks'. Pewnie dla większości oglądanie serialu z lat 90-tych to jak oglądanie kina niemego ale jednak warto

Ciekawa sprawa, dzięki za info. To jeden z najdziwniejszych seriali jakie oglądałem w życiu, niestety nie obejrzałem go do końca, bo mnie zamęczył swoim tempem jak go oglądałem z 10 lat temu (przetrwałem z 10 odcinków). Z okazji nowego sezonu może dam mu drugą szansę, tylko tym razem na prędkości x1.25 :D

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez HTAndrzej5

Napisane przez Varrancomando

Ciekawa sprawa, dzięki za info. To jeden z najdziwniejszych seriali jakie oglądałem w życiu, niestety nie obejrzałem go do końca, bo mnie zamęczył swoim tempem jak go oglądałem z 10 lat temu (przetrwałem z 10 odcinków). Z okazji nowego sezonu może dam mu drugą szansę, tylko tym razem na prędkości x1.25 :D
miałem to samo. Za pierwszym razem wymiękłem po 2-3 odcinkach ale właśnie ostatnio przysiadłem i oglądało się dużo lepiej.
Paradoksalnie klimat serialu, dziwne koncepty, sposób prowadzenia fabuły bardziej odpowiadają nam współczesny serialom i może dopiero teraz wiele osób dojrzało do tego żeby coś tak przedziwnego jak "Twin Peaks" przetrawić. Pod tym względem Lynch najwidoczniej był genialnym wizjonerem

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Bad się bierze za The Wire a ja Twin Peaks :f_drink:

Odpowiedz
Cytat