Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Simon1989 - feedback

67 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
10.2 K Wyświetlenia
arianik

Napisane przez simon1989

Napisane przez arianik
Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

dobra nie ważne już... trzymaj poziom dalej!

Będę brać z Ciebie przykład. Pewnie będę lepszym człowiekiem.

Btw polecam studia adwokackie.

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Przeczytałem i zaakceptowałem zasady stakingu. Rozumiem, że PokerStrategy.com nie bierze żadnej odpowiedzialności za umowy i transakcje przeprowadzane między użytkownikami. PokerStrategy.com nie będzie pomagało w rozwiązywaniu potencjalnych problemów między użytkownikami w tym dziale, ani wyciągało z tego tytułu konsekwencji.

Jestem naprawdę ciekaw czy jakbym przegrał to także forsowałbyś to, że powinienem im zabrać część kasy taką jak innym inwestorom. Takie teorie lansujesz a nawet nie potrafisz odpowiedzieć...

bez komentarza.

Odpowiedz
Cytat
arianik

Że niby na co nie umiem odpowiedzieć?

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez arianik

Hmmm na pytanie ?

Nieważne. I tak dla mnie nie ma znaczenia co napiszesz.

Odpowiedz
Cytat
arianik

Napisane przez simon1989

Napisane przez arianik

Hmmm na pytanie ?

No właśnie dla Ciebie w ogóle ludzie nie mają znaczenia. Wszyscy są gorsi...

Jakbyś przegrał to właśnie nie wiem co byś zrobił... ale przy roi -100% pewnie byś podzielił 10% które zostało i oddał każdemu stosunkowo do wkładu.
Ale oczywiście teraz nie powiesz, że tak byś zrobił... więc nie ma o czym dyskutować..

natomiast zmniejszając swoje winnings (bo i tak by Ci zostały) mogłeś zachować się z klasą... bo grasz za free... ale Ty tego nie potrafisz zrozumieć, bo możesz sobie przygarnąć kilka$.. więc nie zrozumiesz...

Odpowiedz
Cytat

Nie znam simona, nie uczesczam na jego treningi, nie gram mtt ale imo ma racje.

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez arianik

Napisane przez simon1989

Napisane przez arianik

Hmmm na pytanie ?

No właśnie dla Ciebie w ogóle ludzie nie mają znaczenia. Wszyscy są gorsi...

Jakbyś przegrał to właśnie nie wiem co byś zrobił... ale przy roi -100% pewnie byś podzielił 10% które zostało i oddał każdemu stosunkowo do wkładu.
Ale oczywiście teraz nie powiesz, że tak byś zrobił... więc nie ma o czym dyskutować..

natomiast zmniejszając swoje winnings (bo i tak by Ci zostały) mogłeś zachować się z klasą... bo grasz za free... ale Ty tego nie potrafisz zrozumieć, bo możesz sobie przygarnąć kilka$.. więc nie zrozumiesz...

Po pierwsze powiedziałem raz i już więcej powtarzać nie będę. Tolerować obrażania mnie nie będę.

No na pewno bym wziął i nie oddał. Pewnie bym przepuścił na dziwki i koks. Mówię Ci nikomu jeszcze nic nie odesłałem i zastraszyłem rodziny, ojców, matki i dzieci i dlatego mam takie komentarze. Całą kasa poszła z dymem. A to dziwne, że dalej mi dają...Jak im nie oddaje.
Imo jeszcze lepszy zawód. Na wróżkę idź albo na polityka oni też tak potrafią wróżyć i opisywać rzeczy im nieznane jakby byli alfą i omegą.

Hmmm i dodatkowo potrafisz wyczytać z moich wypowiedzi dodatkowe aspekty. Dziękuję Ci bardzo. Na pewno uznaję każdego człowiek za klasę niższą bo po co mam się zadawać z innymi ludźmi. Gorsza raso precz !!

Na koniec powiem Ci tak. Jeżeli bym nie oddał im kasy w sytuacji kiedy bym przegrał jest równoznaczne z tym, że przelałbym im jakbym wygrał. A wiesz dlaczego ?? Bo to by oznaczało, że ich procent był "żywy". Więc sam się zastanów co piszesz bo widać masz lekkie rozdwojenie jaźni.

Jeżeli bym przegrał oddałbym wkład. Wygrywam oddaje wkład. Co oznacza, że ich kasa była "martwa". Nie brała udziału w stejkingu.

Ale jestem łasy na te $$$ no popatrz. Okradam wszystkich z kasy. A to bezduszność.

Przepraszam.

Odpowiedz
Cytat
almond87

Napisane przez simon1989
W jakim sensie poleciałem w chuja ??
Poprzez błąd zapłacili za procenty które były powyżej 100% więc nie ma takiej możliwości by zainwestować w coś czego nie ma. Mój błąd bo sam źle policzyłem ale nie było możliwości inaczej tego rozwiązać. Niestety finansowe zadośćuczynienie nie wchodzi w grę.

No nie do końca, bo można zainwestować w coś czego nie ma. To się nazywa overbooking i klienci którzy są poza 100% powinni otrzymać coś na preferencyjnych warunkach.

Simon zapewne zamierza wystawić kolejne oferty, więc patrząc na praktykę z innych branż, ciekawym rozwiązaniem wydaje się być zaproponowanie tym osobom preferencyjnych warunków w kolejnym stackingu - np. za 5% wkładu 7% udziału w zyskach.

Odpowiedz
Cytat
arianik

[treść edytowana]
//flame - Urbi

Odpowiedz
Cytat
simon1989

[treść edytowana]
//flame - Urbi

Odpowiedz
Cytat
dzjeszt

[treść edytowana]
//spam - Urbi

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez almond87

Napisane przez simon1989
W jakim sensie [treść edytowana] ??
Poprzez błąd zapłacili za procenty które były powyżej 100% więc nie ma takiej możliwości by zainwestować w coś czego nie ma. Mój błąd bo sam źle policzyłem ale nie było możliwości inaczej tego rozwiązać. Niestety finansowe zadośćuczynienie nie wchodzi w grę.

No nie do końca, bo można zainwestować w coś czego nie ma. To się nazywa overbooking i klienci którzy są poza 100% powinni otrzymać coś na preferencyjnych warunkach.

Simon zapewne zamierza wystawić kolejne oferty, więc patrząc na praktykę z innych branż, ciekawym rozwiązaniem wydaje się być zaproponowanie tym osobom preferencyjnych warunków w kolejnym stackingu - np. za 5% wkładu 7% udziału w zyskach.

To zależy od firm. Bo np jeżeli masz overbooking w firmie lotniczej to jedyn co dostajesz to ewentualnie nocleg a nie transport w tym samym dniu.

Poza tym to jest sprawa pomiędzy nami z tego co mi się wydaje. A jakoś nie widzę bym dostał jakikolwiek negatywny feedback od któregoś z nich.

Btw jak potrafisz arianik kogoś znieważyć i insynuować że jestem złodziejem to chociaż podaj dowody, bo rzucać hasłami każdy potrafi. Takie opinie bez dowodu to są pomówienia.

// wulgaryzmy - galer

Odpowiedz
Cytat
arianik

Ja nigdzie nie napisałem, że jesteś złodziejem!!! Jestem daleki od takiego stwierdzenia. Uważam tylko, że mogłeś to rozwiązać w sposób fair dla wszystkich.

Nawet jakbyś przegrał all i oddal 10% nadwyżki podzielone stosunkowo do wkładu inwestorów to nie uważałbym Cię za złodzieja, bo to byłoby moim zdaniem ok rozwiązanie... i tak mogłeś zrobić tutaj. Tym bardziej, że nadal byłbyś na plus.

Nie napisałem nigdzie, że jesteś złodziejem!!!

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez arianik
Ja nigdzie nie napisałem, że jesteś złodziejem!!! Jestem daleki od takiego stwierdzenia. Uważam tylko, że mogłeś to rozwiązać w sposób fair dla wszystkich.

Nawet jakbyś przegrał all i oddal 10% nadwyżki podzielone stosunkowo do wkładu inwestorów to nie uważałbym Cię za złodzieja, bo to byłoby moim zdaniem ok rozwiązanie... i tak mogłeś zrobić tutaj. Tym bardziej, że nadal byłbyś na plus.

Nie napisałem nigdzie, że jesteś złodziejem!!!

Nie napisałeś. To było insynuowanie, że nim jestem lub byłbym gdybym nie wygrał.

A to jest równie chamskie.

Odpowiedz
Cytat
ALLmtsnIN

czemu masz platyne a nie status trenera :> ?

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez ALLmtsnIN
czemu masz platyne a nie status trenera :> ?

zapraszam do blogu.

Odpowiedz
Cytat
galer

Napisane przez simon1989
W jakim sensie poleciałem w chuja ??
Poza tym to jest sprawa pomiędzy mną a zainteresowanymi.

Gdybym w sesji przegrał i oddał całość to też byłoby nie fair ?? A dokładnie tak bym zrobił.

Dlaczego finansowe zadośćuczynienie nie wchodzi w grę?

Mam wrażenie, że jest to już kwestia podejścia do sprawy, a nie umowy między Wami i reguł stakingu.

Wyobraź sobie, że stakujesz gościa, śledzisz jego grę i wieczorem widzisz jak wygrywa Sunday Million. Cieszysz się jak dziecko.
Z rana budzisz się, wchodzisz na forum i smutna buzia, bo gracz się pomylił i jedyne co to może odesłać wpisowe...

Popełniłeś błąd. A za błędy się płaci, czasem dosłownie.

Imo

przegrywasz turki = zwracasz wpisowe
wygrywasz turki = zwracasz wpisowe + procent z wygranej (brany z twoich udziałów)

Oczywiście można dyskutować o tym, czy procent z wygranej powinien być taki sam jak dla innych udziałowców, czy nie. Zwłaszcza jeśli wygrana była by naprawdę duża.
Jednak jakiś procent powinien być. Imo było by to po prostu właściwe.

Powodzenia w dalszej karierze!
Na pewno jeszcze o Tobie usłyszymy! ;)

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Dlaczego finansowe zadośćuczynienie nie wchodzi w grę?

Bo tak zdecydowałem po przemyśleniu sprawy. A wyjaśnienie podałem kilkukrotnie.

Mam wrażenie, że jest to już kwestia podejścia do sprawy, a nie umowy między Wami i reguł stakingu.

Zgoda.

Wyobraź sobie, że stakujesz gościa, śledzisz jego grę i wieczorem widzisz jak wygrywa Sunday Million. Cieszysz się jak dziecko.
Z rana budzisz się, wchodzisz na forum i smutna buzia, bo gracz się pomylił i jedyne co to może odesłać wpisowe...

Wyobraź sobie, że zainwestowałem kasę patrzysz a on przegrywa wszystko. Rano wstajesz i dostałeś całość wkładu i buzia się cieszy.

Popełniłeś błąd. A za błędy się płaci, czasem dosłownie.

To jest subiektywna opinia. Ja uważam przeprosiny za wystarczające.

Imo

przegrywasz turki = zwracasz wpisowe
wygrywasz turki = zwracasz wpisowe + procent z wygranej (brany z twoich udziałów)

Imo.
Przegrywam turki =zwracam wpisowe
wygyrwam turki = zwracam wpisowe

Oczywiście można dyskutować o tym, czy procent z wygranej powinien być taki sam jak dla innych udziałowców, czy nie. Zwłaszcza jeśli wygrana była by naprawdę duża.
Jednak jakiś procent powinien być. Imo było by to po prostu właściwe.

Kwestia subiektywna. Ja nie uważam by gratyfikacja finansowa była potrzebna. Każdy tylko patrzy przez pryzmat wygranej. Dla mnie nie jest to jakikolwiek wyznacznik tego jak powinienem się zachować.

Poza tym każdy stejking przeprowadzam rzetelnie i jeszcze nikt nie skarżył się na to a zebrałem same pozytywne opinie a ludziom wysyłałem już grubsze pieniądze niż1k$.
Poza tym póki co jakoś nie widzę by zainteresowani się tutaj udzielali.

Odpowiedz
Cytat
galer

Oczywiście, że to kwestie subiektywne :)

Ja pewnie nie przekonam ciebie, ani Ty nie przekonasz mnie. To rzeczywiście tylko Twoja decyzja i ja jedynie mogę napisać tu jak ją widzę.

Jednak:

Napisane przez simon1989

Wyobraź sobie, że zainwestowałem kasę patrzysz a on przegrywa wszystko. Rano wstajesz i dostałeś całość wkładu i buzia się cieszy.

Wiem, że oddał byś zainwestowane pieniądze w razie przegranej.
Zarówno Ty, jak i ja wiemy, że inna opcja nie wchodzi w grę. W innym wypadku właściwie można było by to nazwać kradzieżą i wiem, że na pewno byś tak nie postąpił.
Jednak w przypadku wygranej sprawa nie musi już wyglądać tak samo, bo to był TWÓJ błąd.

Inaczej.
Wyobraź sobie, że bierzesz ślub.
Zapraszasz całą rodzinę na wesele. Na początku imprezy okazuje się, że dla ciotki, wujcia i gromadki ich dzieci, nie ma miejsca przy stole weselnym, bo pomyliłeś się przy zaproszeniach. Była przewidziana określona liczba miejsc przy stole a Ty coś źle policzyłeś i zaprosiłeś ich mimo tego, że już był komplet.
Co robisz?

Zwracasz wujkowi bilety za PKS i odsyłasz nocnym do domu, czy na własny koszt załatwiasz z domem weselnym dodatkowe nakrycia i żarło dla całej rodziny?

Tak czy inaczej...Twoja decyzja.
Nie będę dalej w to wnikać, bo chyba nie ma sensu.

Powodzenia raz jeszcze :)

Odpowiedz
Cytat
simon1989

Napisane przez galer
Inaczej.
Wyobraź sobie, że bierzesz ślub.
Zapraszasz całą rodzinę na wesele. Na początku imprezy okazuje się, że dla ciotki, wujcia i gromadki ich dzieci, nie ma miejsca przy stole weselnym, bo pomyliłeś się przy zaproszeniach. Była przewidziana określona liczba miejsc przy stole a Ty coś źle policzyłeś i zaprosiłeś ich mimo tego, że już był komplet.
Co robisz?

Zwracasz wujkowi bilety za PKS i odsyłasz nocnym do domu, czy na własny koszt załatwiasz z domem weselnym dodatkowe nakrycia i żarło dla całej rodziny?

Mówimy o innych sytuacjach.
Również stejker powinien dopatrywać takich spraw i mimo, że winę biorę na siebie bo również w jakimś stopniu było niedopatrzenie ze strony stejkera, który nie zwrócił uwagi na ilość rezerwacji, tym bardziej, że bardzo często ludzie sami piszą i widzą czy jeszcze zostały.

Również mogę Ci podać inny przykład.
Klient zamawia w sklepie jakiś towar na zamówienie. Jednak z Twojej winy np. nie jesteś w stanie tego towaru odebrać. Klient przychodzi. Co robisz ??

Zwracasz mu pieniądze przepraszając i zapraszasz w innym terminie czy dajesz mu dodatkowo kasę jako zadośćuczynienie?

Ja to pierwsze.
Nie czuje się zobowiązany dawać zadośćuczynienie za taki błąd bo nie uważam by skala tego błędu wymagała coś więcej niż szczerego przepraszam.

Powtórzę jeszcze raz nie uważam by fakt, że cokolwiek wygrałem nie angażując ani jednego dolara z tych 10% miał znaczenie. Tak samo jak w przypadku przegranej zwracam wkład.

Tyle w temacie ode mnie.

Moja decyzja jest ostateczna.

Odpowiedz
Cytat