Oczywiście, że to kwestie subiektywne 
Ja pewnie nie przekonam ciebie, ani Ty nie przekonasz mnie. To rzeczywiście tylko Twoja decyzja i ja jedynie mogę napisać tu jak ją widzę.
Jednak:
Napisane przez simon1989
Wyobraź sobie, że stakujesz gościa, śledzisz jego grę i wieczorem widzisz jak wygrywa Sunday Million. Cieszysz się jak dziecko.
Z rana budzisz się, wchodzisz na forum i smutna buzia, bo gracz się pomylił i jedyne co to może odesłać wpisowe...
Wyobraź sobie, że zainwestowałem kasę patrzysz a on przegrywa wszystko. Rano wstajesz i dostałeś całość wkładu i buzia się cieszy.
Wiem, że oddał byś zainwestowane pieniądze w razie przegranej.
Zarówno Ty, jak i ja wiemy, że inna opcja nie wchodzi w grę. W innym wypadku właściwie można było by to nazwać kradzieżą i wiem, że na pewno byś tak nie postąpił.
Jednak w przypadku wygranej sprawa nie musi już wyglądać tak samo, bo to był TWÓJ błąd.
Inaczej.
Wyobraź sobie, że bierzesz ślub.
Zapraszasz całą rodzinę na wesele. Na początku imprezy okazuje się, że dla ciotki, wujcia i gromadki ich dzieci, nie ma miejsca przy stole weselnym, bo pomyliłeś się przy zaproszeniach. Była przewidziana określona liczba miejsc przy stole a Ty coś źle policzyłeś i zaprosiłeś ich mimo tego, że już był komplet.
Co robisz?
Zwracasz wujkowi bilety za PKS i odsyłasz nocnym do domu, czy na własny koszt załatwiasz z domem weselnym dodatkowe nakrycia i żarło dla całej rodziny?
Tak czy inaczej...Twoja decyzja.
Nie będę dalej w to wnikać, bo chyba nie ma sensu.
Powodzenia raz jeszcze