Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Słuchawki, HELP

24 Posts
22 Users
0 Reactions
2,838 Views
zuczek92

Czołem chłopacy i dziewczyny :)

potrzebuję małej pomocy odnośnie wyboru słuchawek nausznych. Dobrze by było, gdyby były półotwarte ale zamkniętymi też nie pogardzę. Otwarte odpadają, bo nie chce, żeby współlokator z pokoju coś słyszał bo jest delikatnie z innych klimatów muzycznych :D

Słuchawek będę używał praktycznie codziennie i myślę, że przez kilka h. Cenowa granica to 200zł, jednakże, gdyby trafiło się coś naprawde zajebistego, to jestem skory ciut dopłacić. Słuchawek będę używał do słuchania muzyki z laptopa (karta dźwiękowa to integra, Realtek ALC269 @ Intel Ibex Peak PCH) i do podpięcia pod piecyk z gitarą elektryczną (piec to Roland Cube 15x).

Gatunki do których będę ich używał to rock, hard rock, metal, black/death metal itp, czyli głównie rockowe, ostre granie.

Na początku myślałem o AKG K518 ale mają za dużo basu, do mojej muzyki jest to trochę przesada. Dzisiaj byłem w media i te mi przypadły do gustu Pioneer SE-M390. Niestety nie miałem możliwości osłuchania tych osławionych Creative Aurvana Live!.

Czy ktoś używał tych modeli i mógłby jakąś opinie na ich temat przedstawić? Albo inne modele polecić?

23 replies
kisiellodz

Creative Aurvana Live! mam i polecam, ale na karcie zintegrowanej z laptopa to za dużo one nie pokażą, tak jak i wszystkie inne słuchawki.

Napisane przez kisiellodz
Creative Aurvana Live! mam i polecam, ale na karcie zintegrowanej z laptopa to za dużo one nie pokażą, tak jak i wszystkie inne słuchawki.

Również polecam.

kaesen42

a ja polecam sennheisery.

obecnie mam te: http://allegro.pl/sluchawki-sennheiser-hd-201-hd201-oryginalne-i1817684459.html

a wczesniej mialem te: http://allegro.pl/sluchawki-sennheiser-hd-202-oryginal-wys-24h-hd202-i1823496509.html
nie ma sensu wiecej placic do sluchania muzyki spokojnie wystarcza.

zuczek92

HD202 miałem od kumpla pożyczone ale nie podobało mi się za bardzo brzmienie, szczególnie na gitarze. A HD201 to słabszy model od 202 więc tym bardziej odpada ale dzięki za sugestie :f_thumbsup:. Poza tym pionki brzmią o wiele lepiej od 202 a kosztują podobnie

whyucry

Ja też się przymierzam do kupna słuchaweczek i takie mam na oku:
pioneer

pol otwarte ? a moze pol zamkniete. mozna byc w pol ciazy ?
za 200 zl to mozesz co najwyzej kupic czincze . przykro mi
polecam w sumie hd 435

Polecam słuchawki Plantronics. Są trwałe i zmieścisz się w cenie 200 zł. Na pewno nie będziesz żałował wydanych pieniążków. http://www.plantro.pl/Sluchawki_dla_graczy-k25-0-3-default.html

piecykowy

creative fatality :)

02bub02

Napisane przez BK12

Napisane przez kisiellodz

Również polecam.

This!

Wystarczy spojrzeć na kilka lepszych recenzji i większość senek się chowa, nawet przy dużo wyższych cenach, np. tutaj http://forum.mp3store.pl/topic/29409-recnezja-creative-aurvana-live/ (jak nie można dawać takich linków, to wklep w google nazwę i dodaj mp3store :)

szuwar69
masterxaz

jak ja szukałem słuchawek to też polecali mi CAL! hd 202 odrzuciłem bo nie zakrywały całego ucha, a wpływa to na komfort przy długim użytkowaniu ale w końcu nic nie kupiłem :)

do ciężkej muzy ktoś mi kiedyś polecał:
http://allegro.pl/sluchawki-koss-ur40-jakosc-i-niska-cena-i1834074198.html

ale nie miałem okazji posłuchać

Też kupowałem słuchawki jakieś pół roku temu. Czytałem masę recenzji i na koniec już sam nie wiedziałem czego chcę.
Dobór słuchawek to kwestia gustu, nie pytasz przecież na forum jakie spodnie sobie kupić :D Polecam wgranie na mp3 kilka ulubionych utworków i samodzielne sprawdzenie słuchawek w sklepie. Ja kupowałem w Saturnie, było tam stoisko z kilkunastoma słuchawkami do popróbowania. Jak jest gdzie indziej, nie wiem.

pako444

Sprawdź też Superlux-y.

masterxaz

Napisane przez 6BigIwan9
Też kupowałem słuchawki jakieś pół roku temu. Czytałem masę recenzji i na koniec już sam nie wiedziałem czego chcę.
Dobór słuchawek to kwestia gustu, nie pytasz przecież na forum jakie spodnie sobie kupić :D Polecam wgranie na mp3 kilka ulubionych utworków i samodzielne sprawdzenie słuchawek w sklepie. Ja kupowałem w Saturnie, było tam stoisko z kilkunastoma słuchawkami do popróbowania. Jak jest gdzie indziej, nie wiem.

nie polecam z mp3 latać, nie uciągnie po prostu takich słuchawek, ja pomimo że mam tylko philipsy shp2500 to na mp3 sandisk sansa m240 nie ma w ogóle basu i brzmią masakrycznie, na audigy 2zs daje volume na maksa z kompa i reguluje pokrętłem to wtedy o wiele lepiej grają

przemoo7

Ja mam Pioneer SE-M390 i polecam
Bardzo dobre sluchawki :)

Co powiecie o tych słuchawkach z redukcją szumów?

Podepnę się pod temat, bo sam chcę sobie kupić słuchawki w najbliższej przyszłości.

Sennheisery są bardzo zachęcające, ale czeka mnie duuużo czytania zanim się zdecyduję.

giuseppePK

akg są świetne :)
sennehesiery też są bardzo ok tylko jak dla mnie to te powyżej 170pln.
sam aktualnie używam Panasonic ale z niskiej póleczki ale jak dla mnie ok są
tylko jeżeli chcesz używać powyżej 1h to "skóra" nie wchodzi w grę chyba że są jakieś w których ucho się nie poci?

michael93pl

Dołączam się w sprawie AKG, sam jestem szczęśliwym posiadaczem AKG K514 i jestem strasznie zadowolony. Mają świetną jakość dźwięku, nie pamiętam jak dokładnie jest to rozpisane ale sprawy techniczne łatwo znaleść w necie. Zapłaciłem 180 zł chyba rok temu i to dobrze wydane pieniądze. _cool:
Dwa zauważone minusy: mocno grzeją po dłuższym użytkowaniu(ale to jak większość) oraz niewygodne na szyji jak się w nich gdzieś chodzi, (jeżeli ktoś w ogóle lubi w takich sluchawach wychodzić, mi się świetnie siedzi w autobusach w zimę, mam dodatkowe nauszniki :f_thumbsup:)

Nevrex

Przez dość długi czas siedziałem w esporcie i tak samo szukałem dobrych słuchawek. Po długich poszukiwaniach znalazłem te 'jedyne' kupiłem, i do dzisiaj mi świetnie służą, a mają już koło 3 lat. W ostatnich MŚ w Counter-Strike używało je 4-ech na 5ciu zawodników w mistrzowskiej drużynie a mowa o:

http://allegro.pl/steelseries-siberia-v1-ostatnie-sztuki-24h-i1843338157.html

Zajebiście wygodne i dają świetne efekty!