Skip to forum
Notifications
Clear all

[Closed] Słuchawki, HELP

24 Posts
22 Users
0 Reactions
2,839 Views
pimpas

Witam, nie chce zakładać nowego wątku. Również poszukuje słuchawek. Mam dośc duże wymagania. Mianowicie, mają być zajebiście wygodne i dawać dźwięk co najmniej dobrej jakości. Do tej pory używałem Sony MDR cd480 i wymagam od moich przyszłych nowych słuchawek tego, abym nie mogł powiedzieć ani jednego złego słowa nawet po 8h siedzenia w słuchawkach.
Cena prawie nie gra roli, choć fajnie by było, jakby gdyby kosztowały <300 zl.

Wyżej podany model już przykuł moją uwagę, ale chce porównać kilka róznych słuchawek.

Qskaa

Sam uzywam Kossow UR40
Zalety:
-super lekkie i mega wygodne, nie czuc ich zupelnie na glowie.
-jakosc dzwieku jest zadowalajaca, zwykle mialem do czynienia ze "sluchawkami dla gejmerow" ktore proponowane przeze mnie sluchawki bija na glowe,
-cena okolo 150zl( w tej cenie chyba nie dostaniesz lepszych)
Wady:
- dosyc slaba konstrukcja, wszystko delikatne,(cena za wygode i wage)
- krotki kabel 1,2m,
Zdecydowanie polecam.

ktosik

Hej

Ja mogę polecić KOSSy UR20 - spędziłem trochę czasu na przesłuchiwaniu różnych słuchawek zanim jakieś kupiłem.

I wybór padł na UR20 które są moim zdaniem wygodniejsze od UR40 dodatkowo maja mniejszą impedancję i dłuższy przewód (2,5m)

Zalety:
- fajnie grają
- super duże i wygodne
- impedancja 32Ohm
- przewód 2,5m
- zamknięte
- cena
- dożywotnia gwarancja

Jeśli chodzi o walory akustyczne to każdy ma swój gust natomiast jeśli chodzi o walory użytkowe to ciężko znaleźć w tej cenie równie dobre słuchawki.

babel92

Napisane przez kaesen42
a ja polecam sennheisery.

obecnie mam te: http://allegro.pl/sluchawki-sennheiser-hd-201-hd201-oryginalne-i1817684459.html

+1