Witam krakus73 z tej strony jakis czas temu zainteresowalem sie pokerem chyba rok temu o ile mnie pamiec nie myli zaczolem czytac artykuly ksiazki, ale za szybko zaczolem grac na kase i przeiwnicy szybko wybili mi z glowy :):) na jakis czas wiec mialem krotka przerwe aby sie otrzasnac i zaczac zabawe od nowa tylko troche z innym podejsciem i wieksza POKORA :):)
Cześć krakus73,
witamy w naszych progach. Samo czytanie materiałów szkoleniowych nie wystarczy, bardzo ważna jest analiza własnej gry. Jeśli jej nie będziesz regularnie robił, to wciąż będziesz popełniał takie same błędy, co jest wykorzystywane przez przeciwników przy stołach.
U nas znajdziesz odpowiednie narzędzia do analizy. Przede wszystkim jest to PokerStrategy.com Equilab, którym możesz sprawdzić, czy Twoje zagranie było poprawne. Poza ty oferujemy forum oceny rozdań, gdzie zawsze możesz wstawiać ręce sprawiające Ci problemy. Nasi sędziowie to ocenią i zaproponują optymalną linię gry.
Pozdrawiam,
dohpaZ
Hej,
co rozumiesz pod pojęciem "następne quizy"? Ile miałeś podejść przy rozwiązywaniu quizu upoważniającego do otrzymania kapitało startowego?
Pozdrawiam.
chodzi mi o nastepny medal, jest brazowy ,srebrny itd dlatego pytam czy trzeba zdawac nastepne quizy ?
A, chodzi Ci o Twój status.
Statusy otrzymujesz w miarę zdobywania StrategyPoints, a te z kolei otrzymujesz za grę na jednym z naszych poker roomów. Naszą ofertę znajdziesz w zakładce Poker Roomy
Więcej na ten temat znajdziesz na tej stronie: Nasz system statusów i punktów.
Pozdrawiam.
a to ostatnie pytanka dwa przy niedzieli
czyli punkty ktore sie zbiera do statosow mozna tylko uzbierac za gre na prawdziwa kase ? a drugie pytanie to jak wy wklejacie obrazki z kart do analizy
-=NL2=- QKo to dalem pierwszy leprzy przyklad
Dlugo grasz juz w pokera , ile poswiecasz czasu i jak wygladala twoja nauka moze mi cos podpowiesz? ,ja narazie gram na wirtualna kase jak przegram rozdanie to ogladam powtorke i patrze gdzie zrobilem blad ,korzystam z waszych artykulow ogladam filmiki ,trenuje ICM trainer.pozdrawiam i do jutra :sdrink
Cześć,
dokładnie, rake płacisz za grę na prawdziwe pieniądze i tylko wtedy będziesz otrzymywał od nas StrategyPoints. Musisz oczywiście grać na koncie przypisanym do nas.
Rozdania możesz wstawić używając różnych konwerterów rozdań lub programów trackujących (PokerTracker3, Hold'em Manager lub Elephant).
Nie polecam zbyt długo zatrzymywać się przy stołach na play money, gdyż gra na takich stołach mało przypomina grę w pokera. To bardziej ruletka, gdyż wszyscy gracze zawsze sprawdzają bez względu na prawidłowość swojego zagrania. W końcu play money nic nie kosztuje.
Pozdrawiam.
witam ja upatrzylem sobie Pokerstars jakos najbardziej mi podchodzi czy grajac tam tez bede dostawal punkty u was ?
Możesz otrzymywać, jeśli masz na PokerStars konto przypisane do PokerStrategy.com.
Jeśli jeszcze tam nie grałeś, to możesz założyć konto korzystając z naszego linku. Natomiast jeśli już wcześniej założyłeś tam konto, to niestety, ale nie będziesz mógł tam zdobywać StrategyPoints.
Pozdrawiam.
zinstalowalem sobie ten program Equilab prubowalem znieo korzystac w czasie gry ale to sie nie da nie starcza mi czasu zeby wpisywac tam karty a pozatym wpisujesz tam przypuszczalne karty przeiwnika i tu sie zaczyna klopot skad moge wiedziec jakimi kartami oni graja ,to sa wirtualne pieniadze wiec polowa to kamikadze:):) nie patrza na pozycje graja kazdymi kartam. A kiedys znalazlem taki program co o nim sadzisz ?
[Treść edytowana]
Witam,
dlatego z Equilabem trzeba pracować częściej, gdyż w czasie gry masz na to mało czasu. Opłaca się go używać w czasie analizowania sesji, kiedy to na spokojnie możesz wprowadzić swoje karty i przypuszczalny zakres przeciwnika. Raz przeanalizowana sytuacja może procentować na przyszłość, gdyż wtedy będziesz wiedział, jak się zachować.
Ustalenie zakresu przeciwników jest umiejętnością, której nabierzesz wraz ze wzrostem Twojego doświadczenia.
Poza tym, jak napisałem już wcześniej, gra na play money przypomina bardziej ruletkę niż pokera. Zachęcam do spróbowania sił w grze na prawdziwe pieniądze.
Pozdrawiam.
PS.: Wyedytowałem podany przez Ciebie link, gdyż na naszym forum niemile widziane są linki do konkurencyjnych serwisów. Programik ten działa tak samo jak nasz, jedynie tylko grafika się trochę różni.
siemanko wiesz co wlasnie nasunelo mi sie takie pytanko czy jak zaczne grac na prawdziwa kase to gdzie lepiej zaczac grac na turniejach SnG czy dosiadac sie do normalnych stolow ?na turniejach zazwyczaj dochodze do 2 lub 3 miejsca ale to sa wirtualne Pozdrawiam acha i sorki ze zameczam cie pytaniami
Cześć,
nie masz za co przepraszać, po to tu jesteśmy ![]()
Graj w to, co Ci przynosi największą satysfakcję. Jeśli są to turnieje, to zacznij w nie grać. Nie ma sensu grać w coś, co będziesz grał na siłę.
Pozdrawiam.
czesc zainstalowalem elephanta ale nie moge analizowac rak czy on dziala na wirtualne pieniadze?
raczej tylko na prawziwa kase - ja tak mialem w przypadku Holdem Manager - i dziala tylko jak grasz na prawdziwe pieniadze ;-)
Witam,
PokerStrategy.com Elephant'em możesz śledzić przebieg rozdań na prawdziwe pieniądze. Nie sądzę, aby udało się go zmusić do pracy w grach na wirtualne pieniądze.
Pozdrawiam.
Czy HM2 zbiera dane z jednego stolu czy z calego okresu gry? czy jesli bede zmienial stoly czesto to te statystyki beda liczone od nowa?
Zbiera dane z calego okresu gry, z Twojej bazy rak. Statystyki sie sumuja i wychodzi Ci calkiem przyjemna probka statystyczna po okreslonej ilosci rak