Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

witam

57 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
5,025 Wyświetlenia
krakus73

witam mam pytanko ogladalem dzis film z BSS SH i padaly tam takie wyrazenia odrazu zaznaczam ze nie wiem jak sie je pisze poprawnie wiec prosze o wyrozumialosc:

barelowac

stilowac

betzaizing

sqizujac

eny tu

blokery

Odpowiedz
Cytat
galer

Większość haseł używanych na forum i w filmikach znajdziesz w naszym słowniczku

barelować - myślę, że chodziło o second barrel

stiltować - tilt

betzaizing - betsizing, wielkość zakładu (betowania)

sqizujac - squeeze

eny tu - any two

blokery - blocker

Polecam zapoznanie się z pozostałymi hasłami. To naprawdę ułatwia grę i naukę :)

Odpowiedz
Cytat
SparcoPL

barelowac (od barell - beczka) czyli jak turlająca się beczka przebiłeś przed flopem, podbijasz po flopie (ew. tzw c-bet) jeżeli rywal da call to następne twoje podbicie po pojawieniu się turna to second barell czyli (druga beczka) i tak samo river to już 3 barell

stilowac ( od steal ) czyli kraść kradniesz blindy liczy się to od CO (cut offa - pozycja przed Dealerem) z Dealera i SB, podbijasz żeby zabrać blindy

betzaizing (betsizing) wielkość granego betu przez ciebie np. połowa puli, cała pula, albo nawet więcej niż pula jeżeli chodzi o NL

sqizujac (Squezee) - Squezee jest wtedy gdy jeden gracz otworzy podbiciem przed flopem inny gracz po nim sprawdzi a np. ty jako trzeci ich jeszcze przebijasz wtedy mówi się na takie zagranie że ty Squezowałeś.

eny tu ( any too ) czyli cokolwiek, w kontekście pokera mówi się np. że gracz gra all-in any too czyli może mieć w danym momencie AA ale też i 98 a nawet K2 czy 72

blokery - tutaj w sumie to nie wiem ja nie używam tego sformułowania aż taki pro nie jestem :). ktoś inny może odpowie

A ja się tyle naprodukowałem a tu mnie wyprzedzili :)

Odpowiedz
Cytat
krakus73

dziekuje za tak szybka odpowiedz to jeszcze jedno pytanko wlasnie czytalem blogi bo one mnie chyba trzymaja przy tym aby nie rezygnwac z nauki i probowac grac moze kiedys wygrywac :) bo narazie to wtapiam kase i to najgorsze jest to ze swoja nie duzo bo nie duzo ale z wlasnej kieszeni , jeden z uzytkownikow pisal ze nie wplaca kasy swojej i nie zamierza wplacac tylko gra za freerolle i tu pytanie przepatrzylem rozne platformy pookerowe i bonusy ktore daja to takie ze : wplac kase my ci damy 100% ale to nie jest freerolle tak mi sie wydaj moze wy mi pomozecie ?

a co do slowek korzystam z naszego slowniczka ale czasami nie moge czegos znalesc a wiem ze jak na pisze na forum to zawsze jakie dobre duszyczki sie znajda co pomoga i za to im chwala :fdrink

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Witaj

To o czym mówisz "wpłać X a dostaniesz 200%" to są bonusy depozytowe i faktycznie, aby taki bonus dostać, musisz coś wpłacić.

Jeśli natomiast chodzi o freerolle, to polecam Ci ten wątek --> Codzienne i cotygodniowe freerolle dla użytkowników PokerStrategy.com

Znajdziesz tutaj freerolle na różnych platformach - będziesz mógł grać w nich nawet codziennie :) Nie zapomnij, że abyś mógł brać w nich udział, musisz mieć konto przypisane do PokerStrategy.com, tak więc musisz zarejestrować się poprzez nasz serwis. Tutaj masz wszystko wyjaśnione - wystarczy, że klikniesz na dany room i podążysz za instrukcjami.

Jeśli chodzi o przegrywanie własnej kasy - no waśnie --> "własnej kasy" - nie myśl tymi kategoriami i nie przeliczaj tego w ten sposób. To są BB, żetony, cokolwiek, ale nigdy nie przeliczaj tego na gotówkę.
Zobacz:
* przegrałem dzisiaj 20 $ = 60 zł" --> boli
* przegrałem dzisiaj 20 BB --> :)

Polecam nasze działy ocen - Ty wstawiasz rozdanie, a nasi trenerzy je analizują i mówią, czy zagrałeś dobrze, czy nie. Korzystaj z tego.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krakus73

rece do oceny wstawialem do puki do puty nie zepsulo mi sie cos z PostgreSQL i probowalem wszystkich czynnosci ktore znalazlem na forum i nic elephant nie dziala i HM trial tez nie dziala

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Napisz proszę o tych problemach w dziale Narzędzia pokerowe i pomoc techniczna - mam nadzieję, że ktoś z użytkowników lub moderatorów udzieli Ci pomocy.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krakus73

wLASNIE CHCIALEM ZAGRAC NA PARTYPOKER W TURNIEJU FREEOLU I ukazaly mi sie dwie info. jedna to " nie zostales zaproszony do tego turnieju " a druga to ukazalo sie okienko i mialem wpisac jakies haslo ale jakie co to za haslo?

Odpowiedz
Cytat
galer

To, że turniej jest freerollem nie znaczy niestety, że wszyscy mogą się do niego zapisać.
Często są to turnieje prywatne dla określonej grupy osób, która zna hasło. Czasem są one organizowane tylko dla obywateli danego kraju itp.

Musisz czytać opis turka. Tam powinny być wszelkie informacje.

Odpowiedz
Cytat
krakus73

masakra codziennie jakies nowe wiadomosci juz nie nadazam ich przyswajac .a gdzie sie czyta opis turka ? tylko prosze nie odpowiadaj mi ze w Stamule :fdrink :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Refic

Cześć krakus73

Opis turnieju, najczęściej znajdziesz w lobby turnieju, ewentualnie możesz patrzeć w to okienko po prawej stronie, w głównym lobby ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krakus73

mam pytanko ale nie o pokera , mianowicie jak nacisne np. na moj login krakus73 lub na czyj kolwiek pojawia sie informacja o tej osobie i pod miejscem gdzie ma byc zdjecie jest koperta wyslij wiadomosc ale nie moge z niej skorzystac dlaczego?

Odpowiedz
Cytat
pawel1803

Napisane przez krakus73
mam pytanko ale nie o pokera , mianowicie jak nacisne np. na moj login krakus73 lub na czyj kolwiek pojawia sie informacja o tej osobie i pod miejscem gdzie ma byc zdjecie jest koperta wyslij wiadomosc ale nie moge z niej skorzystac dlaczego?

Chyba musisz mieć go w znajomych.

Odpowiedz
Cytat
Refic

Dokładnie tak jak napisał pawel1803, musisz mieć tę osobę w znajomych.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krakus73

mam pytanie ogladalem filmiki i padaly tam takie wyrazenia nie znalazlem w slowniku i moge je zle tez napisac wiec prosze o wyrozumialosc :

comutowac

sqizowac

floutuje bordy

skoordynowany bord

fllat collowac

stilowac

frapowac przeciwnikow

dziekuje

Odpowiedz
Cytat
dlrzz

Witam,

Większość tych słów to po prostu spolszczone angielskie słowa, by łatwiej było tłumaczyć i szybciej wyrażać swoje myśli:

commitować - zależy z jakiej strony, gracz commitujący się nie pasuje już w danym rozdaniu z uwagi na stosunek puli do stacka i niezależnie od akcji idzie do showdownu

squizzować - jest to zwykle 3bet w momencie, gdy jeden gracz otworzył, drugi sprawdził, a Ty robisz 3bet-squizz

floatować - callować beta przeciwnika ze słabą ręką, z intencją by go wyrzucić z lepszej ręki na kolejnych streetach

skoordynowany board - taki, na którym jest dużo drawów i made handów, inaczej mokry (wet) board, np. 9cTcQs

flat call - call z ręką na tyle silną, że w niektórych sytuacjach można ją przebijać

steal / stealować - (po polsku "kradzież") open raise z pozycji CO / BU / SB bez akcji przed nami, nazwa steal została użyta, ponieważ często masz dużo słabsze układy w swoim rangeu i grasz z pozycją, często tylko z intencją kradzieży puli

trapować przeciwników - "trap", zakładanie pułapki w momencie, gdy mamy silną rękę i nie gramy jej mocno, licząc na to, że przeciwnik wypłaci nam się na kolejnych streetach

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
krakus73

dziekuje

Odpowiedz
Cytat