Skip to forum
Notifications
Clear all

witam

57 Posts
10 Users
0 Reactions
5,024 Views
krakus73

to dupa =) rekiny zjedza malego fish na sniadanie :sdrink

Reply
krakus73

Panowie to zeby was juz nie gnebic przed swietami , bardzo prosze o pomoc zainstalowalem elephanta razem z PostgreSQL zrobil baze danych itd wszystko wydawalo by sie ok ale dupa pan slon nie pokazuje mi zadnych statystyk szukalem po forum robilem to co koledzy z wiekszym doswiadczeniem proponowali i nic mozecie mi pomoc bo znowu wtopie cala kase :fdrink

A tak odrazu to zycze Wam i waszym bliskim zrowych wesolych Swiat .

Reply
Refic

Cześć krakus73

Postaramy się coś zaradzić ;)
Na początku sprawdź czy masz angielską wersję softu.
Tobie również zdrowych i wesołych świąt :)

Pozdrawiam

Reply
krakus73

witam po swietach ciezszy o 3 kg lzejszy o 8 $ masakra dostalem info ze na moje konto wplynie bonus 50$ teraz musze sie zastanowic jak grac zeby nie przegrac moze wy mi podpowiecie

Reply
Refic

A w jaką odmianę chcesz grać?
Daj znać, a podrzucimy Ci materiały szkoleniowe.

Pozdrawiam

Reply
krakus73

powiem tak : dotychczas gralem wszedzie - S'n'G ,No-limit ,Fixed limit itd. chyba tylko nie gralem na turnieju wielostolikowym ,i to jest chyba blad skakanie z kwiatka na kwiatek musze sie ukierunkowac wybrac sobie jeden kierunek tylko ze nie wiem ktory najlepiej na poczatek najlatwiejszy tylko ktory jest najlatwiejszy moja wiedza jest za mala zeby to stwierdzic na naszym forum tez nie wszedzie moge wejsc i nie ze wszystkimi moge pogadac bo moj status mnie nie puszcza wiec bladze i przepuszczam kase k......a zostalo mi 60 centow -wiec pozostalom jak to Rysiu Rynkowski spiewa Wypijmy za bledy :fdrink dlatego mam prozbe ze moze wy z wiekszym doswiadczeniem cos doradzicie .Ps czekam na bonus 50 $ musze z glowa zagrac. Na program wspomagajace za 90 $ jeszczemnie nie stac =)

Reply
krakus73

wlasnie dostalem brazowy status wiec bede mial wiecej materialow do nauki . Ale tak sie zastanawialem nad twoim pytaniem w co chce grac , duzo gralem na SnG tylko na wirtualna kase wiem ze to jest inna gra bo goscie tam szaleja i graja maniakalnymi kartami , na wolnych stolach one chyba nazywaja sie cash nie moglem sobie poradzic.

Reply
Refic

Gratuluję otrzymania kapitału startowego, oraz brązowego statusu _thumbsup:

Jeżeli chcesz zostać odnoszącym sukcesy pokerzystą, to powinieneś skupić się na jednej odmianie. Nie można na samym początku skakać z "kwiatka na kwiatek", bo to nic nie daje, jest to tylko strata czasu. Mówię to, bo dawno temu sam straciłem sporo czasu, długo szukając swojej odmiany.

Mówisz, że grałeś na play money, taka gra, jak już sam dobrze wiesz, bardzo różni się od gry na prawdziwe pieniądze, teraz gdy masz już 50$, możesz małymi krokami, wspinać się na szczyt ;)

Ja bym Ci polecił, abyś jednak spróbował pograć cash, lecz najpierw trochę się poucz, pooglądaj kilka filmów, poczytaj artykuły, dzięki temu będziesz lepiej przygotowany do rozpoczęcia gry.

Możesz śmiało zacząć od oglądnięcia Crushing Microstakes, ta seria filmów jest naprawdę dobra dla początkujących graczy.

Tutaj natomiast znajdziesz ofertę naszych filmów, dla graczy sng - klik, jednak nie napisałeś jakie dokładnie gry Cię interesują, dlatego podsyłam Ci wszystkie.

Jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania, to śmiało pisz, ja lub ktoś inny, na pewno chętnie odpowiemy ;)

Pozdrawiam

Reply
krakus73

witam przegladnolem 4 filmy na razie, i czuje sie jak w Matrixe :facepalm: czesciowo wiedzialelem o czym on mowi ale potem to musialem zatrzymywac film i szukac po necie zwrotow ktorych uzywal musze to zapisywac bo moj stary mozg juz nie bardzo zapamietuje z czasem pewnie mi sie utrwali na razie w mojej glowie jest jak w w wielkiej pralce wszystko sie kotluje :):) dobrze ze jest sylwester to sie troche zresetuje :fdrink .Moja zona powiedziala ostatnio niezly dowcip pyta sie mnie ile juz wygralem :f_thumbsup: . Nie wiesz czasem jakiego rogramu uzywaja do nagrywania tych filmikow?? Na poczatek chyba bede gral BSS - FR - NL10 zeby pocwiczyc a potem dalej bede sie szkolil najwazniejsze zebym nie przegral tej kasy bo bedzie dupa:):)> Ps zycze Ci Szczesliwego Nowego Roku i zeby twoj Bankrol rosl z dnia na dzien .

Reply
Refic

Witam,

niestety przez kilka dni mnie nie było i nie mogłem Ci od razu odpisać.
Filmy z tego co wiem, najczęściej są nagrywane Camtasią.
Przy oglądaniu filmów i rozumieniu zwrotów których używają trenerzy, pomocny może być nasz słownik http://pl.pokerstrategy.com/glossary/ ;)

Swoją drogą, myślałeś o założeniu bloga?
Mógłbyś tam opisywać swoje postępy, z własnego doświadczenia wiem, że blog rozwija umiejętności i tylko może pomóc. Dzięki niemu można być bardziej systematycznym ;) Jeśli się zdecydujesz, to zapraszam do naszego działu - Blogi

Dziękuję za życzenia i Tobie również życzę szybkiego pokonywania limitów _thumbsup:

Pozdrawiam

Reply
krakus73

Na blog jeszcze za wczesnie narazie o sukcesch to tylko maze :):) ale za to czytam innych blogi np. Thorka troche mnie ten artykul podtrzymuje na duchu bo jak go czytalem to poczatek wydawalo mi sie ze pisze o mnie tak ze zdaje sobie sprawe z tego ze nie wielki odlam ludzi rodzi sie z talia kart :):) niestety nie naleze do nich ,coraz wiecje rak daje do oceny robie kardynalne bledy i staram sie je niwelowac czytam odnowa artykuly od statusu najnizszego zeby sobie utrwalic wszystkie wiadomosci ,ale musze chyba zrobic sobie przerwe bo zaczyna mi sie wszystko mieszac . Dzis zainstalowalem poker traka 3 ale nie pokazuje mi statystyk musze pokomboinowac cos ustawialme tak jak jest napisane [treść edytowana] tu ale dupa nic to nie dalo a to jest trial wiec musze sie spieszyc . POzdrawiam . Sorki za bledy ale jestem dysklektykiem a pozatym spiesze sie do dentysty :f_cry: :f_cry: :f_cry:

Reply
Refic

Niestety musiałem usunąć link który wstawiłeś, ponieważ jest to nasza konkurencja i nie wolno ich tutaj reklamować.
Artykuł który podałeś, jest niekompletny. Moim zdaniem, lepiej wszystko Ci wyjdzie, jeśli obejrzysz filmy Urbiego nt. PokerTrackera. Urbi świetnie wszystko tam wyjaśnia.

http://pl.pokerstrategy.com/video/14164
http://pl.pokerstrategy.com/video/14165

Pozdrawiam

Reply
krakus73

witam przegladalem swoje rece ktore dalem do ceny bo widzialem tam kilka nowych komentarzy i zauwazylem tam takie zdanie

" Podaj staty, ready, tok myslenia przy wstawianiu reki do oceny albo napisz chociaz, ze to unk..." co to znaczy " ze to UNK "??

Reply
Mooris

unk = unknown player = nieznany gracz/gracz o którym nic nie wiemy/nie posiadamy o nim żadnej wiedzy i statystyk

Pozdrawiam

Reply
krakus73

czesc witam mam prozbe mozesz mi to opisac co to oznacza

CAP flop, -
bet/call turn-
c/c river -

Reply

Cześć,

CAP flop - na flopie masz zagrać CAP, czyli to ostatnie dozwolone przebicie w danej rundzie licytacji

bet/call turn - na turnie stawiasz zakład i jeśli przeciwnik przebije, to sprawdzasz

c/c river - na riverze grasz check i jeśli przeciwnik postawi zakład, to sprawdzasz.

Pozdrawiam.

Reply
krakus73

witam mam pytanko czytam artykuly rozwiazuje quizy i w jednym z artykulow pisalo ze zeby zaczac grac na BSS to trzeba rozegrac 10 tys rak na SSS czy faktycznie najpierw uczyc sie strategi SSS czy moge od razu zaczac BSS pozdrawiam

Reply

Witam,

niektóre artykuły w sekcji strategii są już dość dawno napisane i nie były długo aktualizowane. Obecnie polecamy od razu zaczynać naukę BSS, bez konieczności gry SSS. Poza tym, w chwili obecnej bardzo wiele poker roomów ustaliło minimalne wpisowe w ten sposób, że nie jest możliwe granie według SSS.

Pozdrawiam.

Reply
krakus73

ok dzieki za pomoc bo nie moglem zdecydowc sie ktora strategie wybrac myslalem jeszcze o SnG turniejach ,czy turnieje sa latwiejsze niz gry na zwyklych stolach duzo czasu poswiecam nauce ale i tak mi kulawo idzie moze ty mi cos dordzisz jako doswiadzony gracz :):)pozdrawiam

Reply

Wszystko zależy od Ciebie, jaka odmiana sprawia Ci najwięcej przyjemności.

Sam grałem Stud Hi/Lo, później fixed limit, trochę PLO, ale ta mieszanka nie bardzo wyszła mi na dobre, gdyż po każdej odmianie nabywa się pewnych nawyków, które nie zawsze są pozytywne w innej.

Jeśli miałbym zaczynać od samego początku wybrałbym od razu nl.

Zastanów się, może pomoże Ci ten artykuł: Jaki rodzaj Texas Hold`em najbardziej ci odpowiada?

Pozdrawiam.

Reply