Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Witam

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
836 Wyświetlenia
zuk173

Witam
Marcin Nowak 21lat a mieszkam w Strzyżewie :D
Gram w pokera już 3 lata z przerwami ale dopiero teraz zaczynam grać na poważnie,zaczynam sie uczyć :D
Dzisiaj wpłaciłem 50$ i rozegrałem kilka rozdań wygrałem jedną i przegrałem dwa ale miałem pecha :(
Dwa rozdania dam do oceny rąk :D
A i gram strategia MSS

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Cześć Marcin :)

miło Cię powitać, tym bardziej, że już jesteś z nami od pewnego czasu.

Nauka to podstawa i widzę, że też doszedłeś do tego wniosku. Podoba mi się pomysł z wstawianiem rozdań _thumbsup:

Czym kierowałeś się wybierając MSS jako strategię pokerową? Dlaczego nie wybrałeś np. BSS?

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zuk173

Na początku chciałem grać Short Stakiem ale mi powiedzieli ze juz go sie nie praktykuje i mi podpowiedzieli że MSS i sam nie wiem bo widze wiecej materiałów jest z BSS i tak później chciałem przejść na BSS bo to dla bardziej co maja pieniądze.Wiec będzie trzeba zmienić strategie na BSS

Odpowiedz
Cytat
Mooris

Hej,

W mojej opinii BSS jest strategią bardziej przyszłościową. Polecam na początek serię filmów "Step by step" naszego trenera:

babel92 - Step by step: cześć 1

babel92 - Step by step: cześć 2

babel92 - Step by step: cześć 3

babel92 - Step by step: cześć 4

babel92 - Step by step: cześć 5

babel92 - Step by step: cześć 6

Dowiesz się z niej wszystkiego, co jest niezbędne na początku kariery z tą odmianą.

Gdy już ją obejrzysz, zgłoś się po więcej - z chęcią coś polecimy :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zuk173

Witam mam pytanie czy Tabela rąk startowych jest aktualna bo trochę sie gubię np mam karty KQs i jestem na pozycji środkowej.Jeżeli wszyscy spasują to ja też mam pasować a jeżeli ktoś podbił to sprawdzam.Nie powinno być odwrotnie?A i w quizie EMP1 podbiło i jeszcze 3 sprawdziło a ja mam A10s w tabeli mam że mam spasować a w quizie jest podane że moge sprawdzić?

Odpowiedz
Cytat

Cześć zuk173,

w pierwszych słowach - wybacz, że czekałeś tak długo. Postaram się przedstawić Ci swój pogląd na grę preflop na Full Ringach i strategię jaka będzie tam optymalna. Tabelkę uważam właściwie za nieaktualną ale można jako początkujący gracz od niej zacząć by oswoić się z grą preflop i uniknąć dzęki temu błędów na postflopie.

Moje osobiste sugestie:
1. Można wyeliminować zagranie "sprawdzenie" w wysokości dużej ciemnej (1 bb). Jeśli ktoś przed Tobą sprawdził, można sprawdzić niską z parą na ręku lub konektorami w kolorze jednak reszta grywalnych rąk nadaje się do podbicia.
Podbijałbym już od 88 w górę, zamiast dokładać.
Podbijałbym też na MP 66+ jeśli wszyscy do mnie spasowali.

2. Jeśli przeciwnicy przed Tobą spasowali, KQs to bardzo dobra ręka do podbicia na pozycji środkowej.

Popatrz jak gra Babel92 na filmikach wyżej. Zobacz z jakimi kartami na jakich pozycjach podbija lub pasuje. Zrób notatki i zastosuj nabytą wiedzę w praktyce.

Pozdrawiam i powodzenia :)

Odpowiedz
Cytat