<----------JESSSSS
Ojojoj złapałem strasznego doła :D. Każdy to przechodził więc nie będę się tu chwalił po prostu standard sety na wyższe, kolory, fulle itp nic nie dają a raczej uszczuplają mój br. Ale cóż nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło czas zakasać rękawy i zabrać się za artykuły z srebra ![]()
Dzisiaj basta trochę edukacji i wchodzę na stoliki jutro.
br: 15,70$
Tak wygląda mój dołek wprawdzie mała próbka ale widać już że źle się dzieje. Ten limit mnie wykończy ![]()

Lekka zmiana strategii.
Teraz do przejścia na 0,5/0,10 gram tylko 1 stolik!
Ewidentnie za mały br na 2-3 stoliki. Chyba to mnie pogrąża za bardzo. Jak na jednym jestem na + to drugi ciągnie do dołu itd...
No i oczywiście sprawa koncentracji analizy w trakcie gry tak więc 1 stoliczek.
br: 16,10$

Siemka.
Poranna sesja zakończona. Opisałem kilka rybek kilku regów i ogólnie spoko było.
Wcześniej wkleiłem wykres jak spadam teraz wkleję jak się wznoszę żeby te obrazy na stałe zagościły w mej pamięci.
Na betfa* ciągle mam problemy z bonusem od pierwszej wpłaty, już chhyba z pięć razy pisałem o co chodzi a oni ciągle się upierają że muszę czekać aż dostane kapitał od ps
Nie wiem może po wietnamsku mam im napisać że kapitał już miałem..... echhh Ale jestem dobrej myśli i cierpliwości mam tyle że do 67 lat zanim na emeryturę przejdę wystarczy.
Ten tydzień to 2 zmiana w pracy więc chciał nie chciał na Bf mało będę grał od rana jest tam drastyczny spadek ilości stolików. Pozostaje stare dobre P*
Tyle na dziś.

Bym był zapomniał - PROSZĘ nie dmuchać na wykres od góry - można tylko od dołu ! :sdrink
I się nie ślinić ![]()

br: 18,70$
Heyka
Spotkała mnie miła niespodzianka. Dostałem z Party p* zaproszenie do dalszej gry i bonusik 10$ żeby się nie wysilać z wpłatą.
do tego 25$ zamrożone i do uwolnienia w ratach
Cieszy że pamiętają o graczach. Sporo czasu już tam nie zaglądałem więc odmiana lekka się przyda tym bardziej że sporo tam jest gierek FL. Tak więc uderzam na party a co najważniejsze to konto też mam powiązane z ps więc może pokuszę się o złotko ![]()
Z br na P* bez zmian więc nie ma co się chwalić czy żalić i chwilowo będzie zastój - nie dam rady na 3 pokeroomach naparzać. Szlifuję strategie i zawziąłem się na filmiki autorstwa Mcmoe. Nie chcę tu nikomu słodzić ale szacunek wielki dla trenera - jego czytanie rąk u przeciwników przekracza poziom mistrzowski
Jeśli jeszcze jest ktoś kto nie widział - polecam.
Witka.
Br na P* skoczył na 21$ i postanowiłem przenieść go na party. Mam tam 10$ z promocji i 25$ do wyrobienia. Jak tylko uda mi się na betfa* potwierdzić dane to również przerzucę z tego roomu 25$ na party. W sumie Br wynosił będzie 55$ co pozwoli mi spokojnie wejść na 0,05/0,10. Inaczej nie widzę możliwości na wyrobienie tych 25$ bonusu. Na najniższym limicie przez 2 dni zrobiłem tylko 2,5pkt a potrzeba 30.
Dzisiaj jakaś sesyjka po obiadku wpadnie i zaczynam nocną zmianę w pracy. Co za idiota wymyślił nocki od niedzieli
Spoiler

Zgadza się dokładnie o tym myślę :sdrink Dla mnie ten bonusik mimo wszystko bardzo by się przydał. (Wiem że często zaglądasz i wiem że z powodu fajnych panienek ♠_p: ) Chcę wszelkimi sposobami zwiększyć br aby wejść na mikro stawki czyli w moim przypadku to 0,05/0,10. Od tego miejsca chcę zacząć budowę bankrolla. To co gram teraz na 0,02/0,04 wygląda raczej jak gra na play money
Albo darts ze 100m. Jednak zawsze jakaś dawkę wiedzy wyciągnąć można nawet z najgłupszych zagrań.
Podsumowanie dnia jest krótkie: jeden z tych dni gdy podbijasz AQ a na flopie zawsze spada K. Nic to zabieramy się dalej za szlif
Siemka.
Prawie tydzień minął ale za dużo nie pograłem. Zmieniłem room udało mi się przerzucić br z P* na party ale z betfa* cały czas dupa blada. Miałem nocki a po nockach jestem jak na kacu. W sumie tydzień był spoko ale dzisiejszy dzień dał mi ostro po dupie. Chociaż grałem zaledwie godzinę może nawet nie. Całość można podsumować tak na tym samym stole 3 razy nadziałem się na fulla i to same rr. I raz sam miałem fula - niestety padł z karetą. Na drugim stoliku w tym samym czasie KK poległy z 999 i Ak dostały baty od A4 łapiąc 4 na riv. Suma summarum 100bb w tył. Chciał nie chciał dzisiaj odpuszczam - chyba taki dzień albo już za bardzo zmęczony jestem. Żeby tego mało było dzisiaj jeszcze jedną czyli 6-ą nockę mam. Jadą w nas jak w juczne konie ![]()
Jutro chyba wcale nie usiądę do stolików - padnę na twarz.....
Słów kilka odnośnie tiltu.
Ogólnie każdy go ma. Zjawisko to towarzyszy nam codziennie - takie odnoszę wrażenie. Nie sprowadza się jednak tylko do pokera a do każdej sytuacji w życiu gdy coś nas wku.....i. Tak więc idąc chodnikiem gdy się potkniemy mamy delikatny tilt. W pracy na okrągło coś nas tiltuje, oglądając tv też nas dopada. Wniosek jeden się nasuwa: nie ma co się wkur....iać bo to normalka jest. Problem pojawia się gdy nie zdajemy sobie sprawy że właśnie to cholerstwo nas dopadło. Połową sukcesu jest wiedzieć że właśnie jest przy nas.
Ja też tego nie wiedziałem dopiero poker otworzył mi oczy. ![]()
Wiem kiedy jest i potrafię go wyizolować. Mam tylko nadzieję że ON nie zmieni strategii
To takie luźne przemyślenia.
br: 18$
ps: oczywiście spadam na 0,02/0,04 jak widać atak na 0,05/0,10 nie udany - chociaż na początku tygodnia (jak doszła kasa z p* było nawet na +)

Nie ma co pisać na razie mała huśtawka raz w górę raz w dół. Zdam relację jak załatwię wszystko z betf* nadal kaska mi tam leżakuje. Czasu nie marnuję materiałów aż tak za wiele nie ma ale za każdym razem jak czytam czy oglądam jakiś filmik to coś tam nowego znajduję co przeoczyłem więc nudy nie ma
A w międzyczasie morduje fiszy na mikroskopijnych limitach heh....
ooo jeeeaaa.... ![]()
Spoiler

Żyje żyje i trenuje..... Wpadłem na chwilkę żeby wkleić fajną rękę, która ewidentnie nie nadaje się do gry ale chciałem sprawdzić czy się da tą ręką coś ugrać......
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.02/$0.04 Fixed-Limit Hold'em (7 handed)
Preflop: Hero is SB with 7:d, 2:h.
5 folds, Hero raises, BB calls.
Flop: (4 SB) 3:c, 8:d, 4:h (2 players)
Hero bets, BB calls.
Turn: (3 BB) 3:s (2 players)
Hero bets, BB folds, Hero gets uncalled bet back.
Final Pot: 3 BB.
:fuckyeah
Może ktoś wie jakim sposobem niektórzy potrafią rozegrać dziennie 1-2-3-4-5k rąk ?? ♠_confused:
Easy , kwestia czasu. Mój max to 3k z kawałkiem, stare czasy. Teraz 1-1,k hands dziennie, tylko.
6-8 stolików 2 godziny dziennie. Ogólnie gram 6 , 8 włączam jak czuję się naprawdę dobrze. Są chłopaki co naginają 12 Sh. Ja już nie nadążam przy 10.
Jestem jestem
gram też
Chwilkę mnie nie było ale tylko dla tego że w zasadzie nic ciekawego się nie działo. Typowe kąsanie na micro..... Ech jakoś ciężko się z tych najniższych stawek wyrwać. Przelanie rola z bet* nie udane - wtopiłem wszystko w turkach. Na Party głównie skupiłem swoją uwagę i jak trener słusznie krzyknął:
Napisane przez klz03
Myśl o zwiększeniu winrate'u a nie o wyrobieniu bonusów;)
Dałem sobie spokój z bonusem i postawiłem na rozwój. Na pewno rezultaty są może na daną chwilę mało widoczne ale zaprocentują w późniejszym okresie.
Cieszy mnie fakt że ustabilizowałem swoją grę oraz sesje. Gram na spokojnie i wyznaczam sobie czas po którym odchodzę od stolików bez względu na wynik.
Muszę jednak postawić sobie pewien cel a mianowicie wejść w końcu na 0,05/0,10. Micro mnie po prostu już z deka męczą i w równym stopniu stopują mój rozwój. Tak więc moim celem do końca kwietnia jest wejść i zostać na FL 0.05/0.10 Wydawać się może że to dłuuuugi czas jednak ugrać co nie co na micrusich stawkach jest sztuką samą w sobie
Na pocieszenie mały wykresik z Party:

i coś dla oka
Spoiler
![]()
Czas coś skrobnąć.
Zadanie pierwsze ukończone czyli siedzę na 0.05/0.10
Wrażenia mam mieszane. W zasadzie aż tak porażającej różnicy to nie ma. Wprawdzie gra jest lekko spokojniejsza ale i tak rozdania najczęściej sprowadzają się do kółka wesołej adoracji i do końca nikt nie odpuszcza. Dla
mnie to supertaśno ale zawsze w takich sytuacjach już nie układ decyduje o zwycięstwie a ta odrobina szczęścia. Drobnymi kroczkami to idzie, ale idzie więc tak źle nie jest. Najbardziej wnerwia takie dreptanie w miejscu nie wiem czy jeszcze nie dorosłem czy jak ...... Ogólnie lekki dowsing miałem po wejściu na ten limit chmmm w zasadzie jeszcze go nie odrobiłem ale jestem blisko. Przez ostatni tydzień wracałem do materiałów z brązu a nawet niżej i dzięki temu znalazłem kilka błędów w swojej grze. Muszę nad tym popracować. Cele na najbliższy czas to oczywiście numer jeden wejście na wyższe piętro! Chciałbym to osiągnąć do końca maja.
Co mnie śmieszy podczas gry? własna słabość
Dokonam takiej małej analizy śmiesznych momentów gdzie śmieję się z własnej bezsilności jaka mnie ogarnia podczas pewnych charakterystycznych rozdań, które mimo wszystko zdarzają się chyba najczęściej.
Otóż osławione ręce AK AQ AJ hhhhm.
Wygląda to tak: wyobraź sobie że jesteś na mp2 z AKo jako pierwszy oczywiście podbijasz, bu przebija itd wchodzi cap. Spada flop 47J różnokolorowy.......... ciekawi mnie i bardzo interesuje jak wy to byście zagrali. Ja mam najczęściej zagwozdkę czy robić cb ? dlaczego nie wiem ? Nie wiem jak działa na wyższych limitach cb ale na tych najniższych czy ktoś coś ma czy nie robi cb. Często w takiej sytuacji kontynuuję grę podbijając również dla utrzymania inicjatywy, tern spada T - przeważnie tak jest że tern bardzo rzadko poprawia moją sytuację i teraz powstaje następne pytanie. Jeśli zagram reise na 90% zostanę sprawdzony. Jeśli zagram fold będzie to słabiutko wyglądało. Czek jako ostatnia alternatywa jest cholernie złym zagraniem według mnie ponieważ na 90% dostanę wtedy donka........
Takie sytuacje zdarzają się cholernie często nawet częściej niż moje ulubione AK i flop gdzie spada Q - którą zawsze ktoś ma
No i tradycyjnie dla oka:
Spoiler

Tiaaa nie mogłem się powstrzymać i muszę skrobnąć gdyż takie sytuacje nie zdarzają się często.
Widziałem już kiedyś podobne akcje ale na NL. Tym razem spotkałem się z tym zjawiskiem na FL. Gość wszedł na stolik z dwudziestoma BB zszedł mając 85BB a wszystko trwało może 10 minut. Grał każdą rękę i do każdej ręki trafiał monstera
Zagrałem z nim chyba 2 razy a jak znajdę te rozdania to wkleję. Większość czasu tylko się przyglądałem i aż mnie podziw brał że takie szczęście można mieć.
heh niesamowite ode mnie dużo nie wyciągnął na szczęście ale inni mieli straszliwego pecha.
$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (5 handed)
Preflop: Hero is MP3 with K:s, A:s.
Hero raises, CO calls, 2 folds, BB 3-Bets, Hero caps, CO calls, BB calls.
Flop: (12.4 SB) 8:h, T:c, 6:s (3 players)
BB bets, Hero raises, CO calls, BB 3-Bets, Hero calls, CO calls.
Turn: (10.7 BB) A:h (3 players)
BB bets, Hero raises, CO folds, BB calls.
River: (14.7 BB) J:s (2 players)
BB bets, Hero raises, BB 3-Bets, Hero calls.
Final Pot: 20.7 BB.
Results follow:
Spoiler
Hero shows a pair of aces(K:s A:s).BB shows three of a kind, jacks(J:h J:d).BB wins with three of a kind, jacks(J:h J:d).
$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (4 handed)
Preflop: Hero is SB with K:d, A:h.
2 folds, Hero raises, BB 3-Bets, Hero caps, BB calls.
Flop: (8 SB) 3:h, 5:s, 8:h (2 players)
Hero bets, BB calls.
Turn: (5 BB) 8:s (2 players)
Hero bets, BB calls.
River: (7 BB) 6:s (2 players)
Hero bets, BB calls.
Final Pot: 9 BB.
Results follow:
Spoiler
Hero shows a pair of eights(K:d A:h).BB shows two pairs, eights and sixes(K:s 6:c).BB wins with two pairs, eights and sixes(K:s 6:c).
Ha..... dzisiaj panowie i panie ostatnia nocka nastanie.......
Ciężkie 2 tygodnie miałem w pracy czyli ciągłość i to trafiło że nocna zmiana. Nie wiem czy wszyscy się orientują co oznacza ciągłość więc dla tych, którzy zarabiają więcej w ciągu godziny na stolikach niż ja w ciągu miesiąca w pracy wyjaśnię krótko: non stop w kieracie bez dnia przerwy. ![]()
Daję głowę sobie ściąć że takie moje ostatnie resztki sił postawione do pionu przy stolikach dają efekt jaki jest czyli prawie żaden. Jak tak będą mnie w pracy męczyć to wchodzenie po drabinie limitów będzie trwało dłużej niż zafundowany przez rząd wiek emerytalny.
Ale cóż samo się nie zrobi więc jakoś dam radę i dopnę swego.
Wykres idzie ciut szybciej niż na najniższym limicie. Skrena wrzucę jak się wyśpię. Na daną chwilę tak mi się ślepia kleją że ledwie trafiam w klawisze.
Do wczoraj po 24k rąk mam wynik 0,71 bb/100. Źle niby nie jest ale dobrze też nie za bardzo. Zaczyna mi się SH podobać i chyba tak zostanie.
BR: 42$
Wklejam obiecany skrenik:
Spoiler

Dodaję też staty można już po 20k coś tam dostrzec i jeśli ktoś miałby ochotę na spojżenie na nie i wytknięcie lub doradzenie co doszlifować co zmienić na co zwrócić uwagę itp.

Dzisiaj krutszą sesję zagrałem nie mam po prostu siły jestem wypompowany.
Sesja pod szyldem dobrych decyzji ale i kilka błędów było także.
Odezwę się jak podciągnę się znacząco lub spadnę z łomotem.
Hey
Postanowiłem wprowadzić taki mały kącik z ARCHIWUM X czyli niesamowite rozdania.
Coraz częściej się takie trafiają więc będę doklejał te najfajniejsze.
Dzisiaj na dzień dobry jedno z tych niewyjaśnionych
Poker Stars $0.05/$0.10 Limit Hold'em - 5 players - View hand 1745896
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Pre Flop: (1.4 SB) Hero is SB with K♣ A♣
1 fold, CO raises, BTN calls, Hero 3-bets, 1 fold, CO calls, BTN caps!, Hero calls, CO calls
Flop: (13 SB) 4♦ 4♠ 5♠ (3 players)
Hero bets, CO folds, BTN raises, Hero calls
Turn: (8.5 BB) 5♥ (2 players)
Hero bets, BTN calls
River: (10.5 BB) 4♥ (2 players)
Hero bets, BTN raises, Hero 3-bets, BTN caps!, Hero calls
Final Pot: 18.5 BB
BTN shows 4♣ 5♣ (four of a kind, Fours)
Hero mucks K♣ A♣
BTN wins 18.1 BB
(Rake: $0.04)
Kolejny rodzynek tym razem mnie się upiekło ![]()
Poker Stars $0.05/$0.10 Limit Hold'em - 8 players - View hand 1751652
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Pre Flop: (1.4 SB) Hero is UTG+1 with 6♠ 6♣
1 fold, Hero calls, MP1 raises, 2 folds, BTN calls, SB calls, BB calls, Hero calls
Flop: (10 SB) 3♦ 6♦ 3♣ (5 players)
SB checks, BB checks, Hero checks, MP1 bets, BTN raises, SB calls, BB folds, Hero 3-bets, MP1 calls, BTN caps!, SB calls, Hero calls, MP1 calls
Turn: (13 BB) A♣ (4 players)
SB checks, Hero bets, MP1 calls, BTN raises, SB calls, Hero 3-bets, MP1 calls, BTN caps!, SB calls, Hero calls, MP1 calls
River: (29 BB) Q♦ (4 players)
SB bets, Hero raises, MP1 3-bets, BTN calls, SB calls, Hero calls
Final Pot: 41 BB
MP1 shows A♦ K♦ (a flush, Ace high)
BTN mucks 3♠ 7♠
SB mucks T♦ T♥
Hero shows 6♠ 6♣ (a full house, Sixes full of Threes)
Hero wins 40.6 BB
(Rake: $0.04)