Dla mnie też......
Dzisiejsza sesja tragiczna, starałem się jak mogłem ale niestety nic dosłownie nic nie wchodziło
czasami tak jest....
Niestety muszę pożegnać się ze sreberkiem
konto na P* nie mam przypisanego do pokerstrategy tak więc nic mi naliczać nie będzie. Ale co tam kiedyś wpadnę na jakiś powiązany pokeroom i dobije chociażby z powrotem sreberko. Ten tydzień planuję ostro wziąć się do roboty z tego względu że mam wolne od kieratu ![]()
Tyle na dziś.
Ha super niespodziankę dostałem od PS dzisiaj
Drugi kapitał startowy na 770poker. Fajna sprawa i dzięki wielkie
Przy okazji soft z 770poker podobnie jak z William ma u mnie jakieś dziwne objawy, po odpaleniu wskaźnik myszy dostaje głupoty i mruga strasznie pokazując niby jakąś pracę w tle.... Ciężko cokolwiek zrobić bo cały soft muli strasznie
Czeka mnie ciężki bój żeby rozkminić o co chodzi.
Ostatecznie jeśli nic nie wymyślę czeka mnie reinstalacja a raczej wrzucę inny system. Dziwne to zjawisko na innych softach śmiga bezproblemowo...
Ojojoj się narobiło
Nie dałem rady z tym softem 770poker tak więc rozkminić dla czego dzieją się takie cuda nie dało rady. Zmieniłem system na xp i śmiga jak talala. Tylko że ....... no właśnie
Tak się zająłem tą przemianą że nie zgrałem rąk z hm-a ♠_cry: i pooooosszzłoooo w cholerę....
Dobrze że limity na których gram to liliputki i aż tak bardzo się to nie przydaje. Mam jednak nauczkę na przyszłość....
Siemka ściemka....
Ale lipa jak to mawia hardkorowy... Normalnie lipa od 3 dni dostaje tak w dupę że aż nie miło się zrobiło.
Czas na małą przerwę może ten dołek się skończy.
Jak to mówią choćbyś ściskał skały aż by się pos....ły nie wskórasz nic. Normalnie nie wchodzą mi żadne układy choćby nie wiem jak liczył i kombinował zawsze coś się po drodze z chrzani. Opisywać nie ma co każdy wie jak to jest jak karta nie idzie a jak już przyjdzie to i tak dupa z tyłu.
Z tego zestresowania tiltowania i ogólnej nerwicy wątroby dzisiaj tylko jedną sesję pyknąłem mojego FLka i zakończyłem na czerwono :/ Tak więc wieczorkiem zapodałem sobie z ciekawości zooma - jeszcze w to nie grałem i nie powiem całkiem całkiem gierka. W zasadzie to jak multitabling tak więc pilnować się trzeba ale dla relaksu można sobie popstrykać.
BR: było 51$ - jest 43$
Tradycyjnie:
Spoiler

Czas coś skrobnąć. Gram oglądam, czytam, gram..... Drepcze w miejscu. Takie mam wrażenie że drepcze w miejscu, jak troszkę odbuduje to za chwile oddaje i tak w kółko. Nie wiem być może czas zrobić przerwę kilka dni od poksa. Bardzo pozytywnym i mobilizującym wydarzeniem był drugi kapitał
Tak więc pykam sobie teraz na 2 pokerromach. Plan mam taki aby nie wdawać się w żadne bójki i spokojnie wyrobić cały (uwolniłem właśnie drugie 10$ z pięciu) a następnie przenieść na P* gdzie najwięcej gram i wzbogacić obecny br. Trochę wolno to wszystko idzie jednak myślę że wiedza i cierpliwość kiedyś zaowocuje. Plan na maj: do końca miesiąca zagościć na stawkach 0.10/0.20 z konserwatywnym br około 600/bb
howg
Szybki upgrade.
Drugi tydzień masakryczny - mam doła. Gram spokojnie, staram się utrzymywać A - game, nie szaleje i co? i nico! Przegrywam spoty każdego rodzaju i w 90% to bad-beaty. Zaczyna mnie to męczyć. Chyba zacznę grać ręce typu 72o bo z moim zakresem 12/8 mogę się schować. Sory za te żale musiałem się jakoś wyładować. Czasami zadroszczę tym, któży mają do kogo gębę otworzyć bo u mnie na tym zapyziałym zadupiu nawet jak z kimś pogadam to i tak nikt nie rozumie o co chodzi
Hmmm pogadamy jak wrócę na 05/010. Niestety chyba będę zmuszony cofnąć się do dna jeśli dalej tak będzie szło.
luknijcie kilka a w ostatnim hmmm limp taa wiem limp na usprawiedliwienie dodam tylko że gracz na bb na mój reis z bu lub co zawsze grał 3beta w tym rozdaniu postanowiłem zagrac limpa również ze względu na deadblind w puli. Jak widać to się zemściło :/
Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:
$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (10 handed)
Preflop: Hero is MP1 with 5:h, 5:c.
UTG raises, 2 folds, Hero 3-Bets, MP2 folds, MP3 calls, 2 folds, SB calls, BB folds, UTG caps, Hero calls, MP3 calls, SB calls.
Flop: (17 SB) 4:c, 2:h, 5:d (4 players)
SB checks, UTG bets, Hero raises, MP3 3-Bets, SB calls, UTG calls, Hero caps, MP3 calls, SB calls, UTG calls.
Turn: (16.5 BB) 7:h (4 players)
SB checks, UTG checks, Hero bets, MP3 raises, SB calls, UTG folds, Hero calls.
River: (22.5 BB) 3:s (3 players)
SB bets, Hero calls, MP3 raises, SB 3-Bets, Hero calls, MP3 caps, SB calls, Hero calls.
Final Pot: 34.5 BB.
Results follow:
Hero shows three of a kind, fives(5:h 5:c).
SB shows a straight, seven high(6:s 2:s).
MP3 shows three of a kind, twos(2:d 2:c).
SB wins with a straight, seven high(6:s 2:s).
$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (9 handed)
Preflop: Hero is BU with Q:d, Q:h.
UTG1 folds, UTG2 calls, 4 folds, Hero raises, SB calls, BB folds, UTG2 calls.
Flop: (7 SB) 5:h, A:s, 2:h (3 players)
SB checks, UTG2 checks, Hero bets, SB folds, UTG2 calls.
Turn: (4.5 BB) Q:s (2 players)
UTG2 checks, Hero bets, UTG2 calls.
River: (6.5 BB) J:h (2 players)
UTG2 bets, Hero raises, UTG2 3-Bets, Hero calls.
Final Pot: 12.5 BB.
Results follow:
Hero shows three of a kind, queens(Q:d Q:h).
UTG2 shows a straight, ace high(K:c T:s).
UTG2 wins with a straight, ace high(K:c T:s).
$0.05/$0.1 Fixed-Limit Hold'em (8 handed)
Preflop: Hero is BU with Q:h, T:h.
CO posts deadblind, 4 folds, CO checks, Hero calls, SB folds, BB checks.
Flop: (3.8 SB) T:s, Q:c, 2:c (3 players)
BB bets, CO raises, Hero 3-Bets, BB calls, CO caps, Hero calls, BB calls.
Turn: (7.9 BB) J:d (3 players)
BB bets, CO raises, Hero calls, BB calls.
River: (13.9 BB) 2:h (2 players)
CO bets, Hero calls.
Final Pot: 15.9 BB.
Results follow:
Hero shows two pairs, queens and tens(Q:h T:h).
BB shows two pairs, queens and twos(7:s Q:d).
CO shows a full-house, twos full of tens(T:c 2:d).
CO wins with a full-house, twos full of tens(T:c 2:d).
itd itp.
Powinieneś się cieszyć, że rozgrywasz dobrze ręce które grasz.
W rozdaniu QTs powinieneś izolować postera z taką ręką. W tym przypadku może by zrzucił T2o.
Rozdanie z QT
Robię na pre easy raise chyba, że za mną siedzi dobry reg, który mnie często w takiej sytuacji 3betuje wiedząc, że mój range jest poszerzony ze względu na izolację (chociaż i w takim przypadku z taką ręką to easy raise). Nie możesz się czaić z dobrze grającą posflop łapą .. tylko do przodu.
55 - czki
Tutaj wszystko zależy od przeciwników. Jeżeli wiem, że MP3 jest w miarę myślący to ja u niego na flopie nigdy nie widzę 36, ani A3, bardziej pocket pair lub konektor w kolorze po tym cold call'u 3betowanej puli na preflopie więc w takim przypadku grzeję jeszcze na turn bo albo ma zazwyczaj niższego seta, albo jakieś 2 pary, rzadziej TPTK. Zwłaszcza że na turn board nam się robi bardziej niebezpieczny. Nie znam jego tendencji. Siedząc przy stole musisz sam ocenic z czym taki "dobry" gracz pierdyknie takiego cold calla.
QQ
Na river ten donk fajny nie jest. Tacy gracze (czyli typowy calling station) zagrają Ci donka tylko gdy trafią monstera (albo przeważnie). Co innego jak masz loose agresive, który może tutaj grać donk z air. Czyli na river tylko call bo imo tylko to sprawdzam.
Dzięki wielkie za komentarz. Super sprawa gdy można zobaczyć inny tok myślenia lub spojrzeć na rozdanie z innej perspektywy.