Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przesada

77 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
5,001 Wyświetlenia
panpankracy

Zainwestuj w profesjonalnego psychologa, bo tutaj wiecej krzywdy moze cie spotkac niz pozytku (w sensie mindsetowym).

A co do braku radosci z wygranej to tak, nie ma czym sie podniecac. To jest naturalna czesc gry ze jedna pula wedruje do Ciebie a druga do przeciwnika. Po prostu robisz co mozesz zeby tych pierwszych bylo wiecej niz tych drugich. Na tym polega nauka pokera. To forum do tego sluzy. A jesli tobie jest smutno, ze przegrales 5zl, albo podniecasz sie jak dziki ze wygrales podobna kwote to moge tylko wspolczuc. Jesli bedziesz kierowal sie takimi emocjami ciezko Ci bedzie o podejmowanie optymalnych decyzji.

Dystans sie liczy dystans.

StoneCutter

Ja czulem smutek, ze moje plany poszly sie [Treść edytowana]. Nikt tego nie rozumie ?

//wulgryzm - jeneral86

StoneCutter

Nie wiem co robic, myslec. Zauwazylem, ze punkty ktore ugralem tylko w te 4600 rozdan, pozwolily mi uwolnic z miejsca 20$ do gry. Jezu...

doxdoxdox0

*horyzonty

nie wiem czy to ty pisałeś że przegrałeś 15 bi nie czytałem wszystkiego, ale sam niedawno miałem jakieś 2 sesje w grudniu gdzie w jednej poleciałem 15bi w drugiej prawie 20 bi. tak ze zdarza się. Dlatego jak chcesz grać zawodowo w pokera 100bi+ jak chcesz grać amatorsko to grasz z 30 czy 40 bi. Uwież mi że jak masz 40 bi i polecisz 20 w jednej sesji to się odechciewa a jak masz 150bi i polecisz te 20 czy nawet 30bi w kilku sesjach to na drugi dzień nie pamiętasz.

PS: jak mogłeś rozegrać 2kk rozdań i nigdy nie mieć sesji na -15bi. to niemożliwe.

StoneCutter

Oczywiscie mialem podobne sesje, ale nigdy nie na zasadzie takiej jak wczoraj, czyli

1h gry = -6bi
2h gry = +7bi
3h gry = - 8bi
4h gry = - 7bi

Nigdy nie bylem swiadkiem takiej wariancji, moze mi sie fartnelo, ze dopiero teraz to spotkalem

Panmorz

@do autora
14 bi w jeden dzień na NL10? Jeszcze może SH?
To nie tragedia. Może się zdarzyć. Dlatego solid BRM to podstawa.
Rozegrałeś 2kk hands?
Jaki masz winrate na NL10 i na jakiej próbce?

moze wina twojej gry rozgrywasz bardziej wariancyjnie spoty

czesc rozdan mozna zagrac z takim samym ev a mniejsza wariancja

edit: pamiętam kiedyś taka akcje na nl5 jednego dnia przegrałem 50$ a następnego wygrałem 100$

nie ma co, trzeba grac swoje.

StoneCutter

Tak, sh. Nie wiem jaki mam winrate, bo gralem na przeroznych roomach, z trackerami lub bez, wiec ciezko oszacowac. Mysle, ze jestem wygrywajacy na NL10 na poziomie 2-4bb/100. Na pewno jestem wygrywajacy, bo z pokera wyciagnalem juz sporo pieniazkow z regularnej gry, ale ile to jest dokladnie w bb/100 to moge tylko oszacowac

Witajcie,

Za dużo tutaj wulgarów, personalnych wycieczek. Następnym razem proszę dyskutować na poziomie.

A niektórym osobom sprezentuję bardzo skuteczną metodę walki z tiltem i niezdrowymi emocjami - krótkie/dłuższe wakacje od forum.

Pozdrawiam,

jeneral86

Edyta: wątek zostawiam otwarty. Proszę o dyskusję pozbawioną niezdrowych emocji i wulgaryzmów.

W innym wypadku będę zmuszony zamknąć wątek i stosować kary za łamanie regulaminu PokerStrategy.com.

Pozdrawiam,

jeneral86

iwillcatchyou

//spam - jeneral86

preludiumm

Napisane przez blelol
PS: jak mogłeś rozegrać 2kk rozdań i nigdy nie mieć sesji na -15bi. to niemożliwe.

Zależy od stawek. Na Nl2 możesz być prawie pewny, że nie będziesz miał takiej sesji nigdy

Chmurkins

To że napisałeś tego posta świadczy o tym że szukasz pomocy i oparcia w innych. Taki jest poker że czasami się przegrywa. Jeżeli tego nie akceptujesz nie graj, zrób sobie przerwę do momentu aż przestanie to być dla Ciebie bolesne albo zainwestuj w specjalistę od mindsetu.

pyziolek20

na 1kk%nie rozegrales 2kk rozdan
zejdz na ziemie
btw inni maja gorsze zjazdy

Najczarniejszy

Napisane przez StoneCutter
Ja czulem smutek, ze moje plany poszly sie [Treść edytowana]. Nikt tego nie rozumie ?

//wulgryzm - jeneral86

Też poczułem smutek jak niedawno temu przegrałem/przetiltowałem 9 BI na 10 a grałem dobrze :milord: i też myślałem że nie tiltuje, sęk w tym że o tym że sami możemy nie wiedzieć że tiltujemy.

StoneCutter

Napisane przez Chmurkins
To że napisałeś tego posta świadczy o tym że szukasz pomocy i oparcia w innych. Taki jest poker że czasami się przegrywa. Jeżeli tego nie akceptujesz nie graj, zrób sobie przerwę do momentu aż przestanie to być dla Ciebie bolesne albo zainwestuj w specjalistę od mindsetu.

Moim problemem jest to, ze dostalem tak mocno w pysk na samym starcie. Nie 14bi, to, ze wariancja pozbawila mnie mozliwosci wykonania pewnego planu, celu ktory sobie zamierzylem, co bardzo mnie zdemotywowalo

StoneCutter

Napisane przez Najczarniejszy

Napisane przez StoneCutter

//wulgryzm - jeneral86

Też poczułem smutek jak niedawno temu przegrałem/przetiltowałem 9 BI na 10 a grałem dobrze :milord: i też myślałem że nie tiltuje, sęk w tym że o tym że sami możemy nie wiedzieć że tiltujemy.

Jasne, ale na pewno nie wie lepiej o tym jakis gosc z forum, niz ja

Napisane przez pyziolek20
na 1kk%nie rozegrales 2kk rozdan
zejdz na ziemie
btw inni maja gorsze zjazdy

do widzenia

Edgrim

Grasz grasz lamia ci wszytko, ale grasz dalej zamiast zejsc i wrocic nawet jutro,ja wiem ze jak nie idzie wszystko lamia to tego dnia ciezko na odbicie,-15BI to nie jest tak sporo jak na jeden dzien ,serie sa rozne ,ale ogolnie niema sie co lamac mialem sporo sytuacji podobnych ,mi jednak troche z tiltu zawsze udalo sie dokladac,jesli ty zakladasz ze nie tiltujesz grasz zawsze trzezwo myslac to glowa do gory wszystko szybko minie,chociaz z drugiej strony jak ty masz 1-y raz taki skok na tyle rozdan to obys sie nie zdziwil,jesli myslisz ze gorzej byc nie moze, tzn ze nie myslisz bo zawsze moze hehe