Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Przesada

77 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
5,000 Wyświetlenia
StoneCutter

Napisane przez Edgrim
Grasz grasz lamia ci wszytko, ale grasz dalej zamiast zejsc i wrocic nawet jutro,ja wiem ze jak nie idzie wszystko lamia to tego dnia ciezko na odbicie,-15BI to nie jest tak sporo jak na jeden dzien ,serie sa rozne ,ale ogolnie niema sie co lamac mialem sporo sytuacji podobnych ,mi jednak troche z tiltu zawsze udalo sie dokladac,jesli ty zakladasz ze nie tiltujesz grasz zawsze trzezwo myslac to glowa do gory wszystko szybko minie,chociaz z drugiej strony jak ty masz 1-y raz taki skok na tyle rozdan to obys sie nie zdziwil,jesli myslisz ze gorzej byc nie moze, tzn ze nie myslisz bo zawsze moze hehe

Zawsze gralem mikro stawki, moze dlatego nie mialem az takiej sytuacji, bo to co bylo lamane, jakos sie odkuwalo w miedzy czasie innymi mniejszymi rozdaniami konczacymi sie przed showdownem. Nie wiem jak definiujecie tilt, bo jesli tilt = emocje, to wszyscy tiltujemy. Jesli tilt = swiadomie popelnianie bledow dyktowane emocjami, to przynajmniej ja tego nie robie. Moze mialem farta, ale w przeciagu 4,5k rozdan badbeatow na ponad -20bi jeszcze nie spotkalem. Prawde mowiac czesciej wygrywalem reke, w ktorej przewagi nie mialem, niz reke w ktorej przewage mialem. Mialem wrazenie ze wygrywaja slabsze rece poprostu. Ale problem nie jest w 14bi, problem jest w zlamanej motywacji, zniszczonych planach... Nie wiem jak sie pozbierac

Nikt nie musi mi wierzyc w to co pisze, ale jesli ktos nie wierzy, to niech tu nie pisze, bo mi na pewno nie pomoze.

panpankracy

Stary. Zastanow sie ilu najlepszych polskich graczy dowolnej odmiany odczuwa smutek po stracie 14bi. Ilu z nich zmienia swoje plany po stracie 14bi? Deal with it. Zrob sobie przerwy pare dni i glowa do gory.

StoneCutter

Na pewno jest ich wielu, na setki tysiecy graczy znajda sie pewnie takie historie, gdzie moja byla by dla kogos cudowna. Ale ja nie bylem przygotowany na to, nie spodziewalem sie takiego obrotu spraw. Sami pomyslcie, udaje wam sie zbudowac jakis tam roll, wplacacie go na nowy room, dostajecie 30% rake backu, duzy bonus do wyrobienia, jeszcze w tle promocja rake race, w ktorej znalazlbym sie na pewno w top50, ze wzgledu na to, ze gralbym duzo by wyrobic bonus. Swietna sprawa, wrecz nie trzeba wygrywac, zeby wychodzic na plus. Znajdujecie sie w takiej sytuacji, gracie pierwsza sesje, a tu niestety sick run pozbawia was mozliwosci dalszej gry na tym roomie, wyrabiania bonusu, otrzymywania regularnie 30% rakebacku, osiagniecia jakiegos miejsca w wysciu rake. Mialo by tak pieknie, a wszystko zniszczone.

zly brm . 4 strony placzu nad 14 bi ?

StoneCutter

Napisane przez goDrut
zly brm . 4 strony placzu nad 14 bi ?

100 razy pisalem, ze problem w zniszczonych planach, zamiarach, motywacji, nie w 14bi straconych

do widzenia

MoCuishle3

Jedyne co zauważyłem w tych 4 stronach to to, że do każdego odnosisz się z agresją. Co ty tutaj chciałeś usłyszeć? Żeby ci ktoś oddał te 14 bi? Nikt ci tutaj nie dogodził i nikt ci prawdopodobnie nie dogodzi, nie widzę sensu w takim razie zakładania tego tematu bo wiesz wszystko lepiej i nie chcesz przyjąć nawet do siebie zdania innych. Nie mówię, że wszyscy tutaj mają rację, ale dla mnie zero tutaj merytorycznego i spokojnego podejścia.

pawew77

Napisane przez StoneCutter
Na pewno jest ich wielu, na setki tysiecy graczy znajda sie pewnie takie historie, gdzie moja byla by dla kogos cudowna. Ale ja nie bylem przygotowany na to, nie spodziewalem sie takiego obrotu spraw. Sami pomyslcie, udaje wam sie zbudowac jakis tam roll, wplacacie go na nowy room, dostajecie 30% rake backu, duzy bonus do wyrobienia, jeszcze w tle promocja rake race, w ktorej znalazlbym sie na pewno w top50, ze wzgledu na to, ze gralbym duzo by wyrobic bonus. Swietna sprawa, wrecz nie trzeba wygrywac, zeby wychodzic na plus. Znajdujecie sie w takiej sytuacji, gracie pierwsza sesje, a tu niestety sick run pozbawia was mozliwosci dalszej gry na tym roomie, wyrabiania bonusu, otrzymywania regularnie 30% rakebacku, osiagniecia jakiegos miejsca w wysciu rake. Mialo by tak pieknie, a wszystko zniszczone.

Twoim problemem są oczekiwania! Zbudowałeś sobie w głowie obraz tego jak chciałbyś aby było. Te 14bi w plecy po prostu zburzyło Twoje plany. Twoim problemem jest zły kierunek koncentracji swoich mysli i oczekiwań! A to pokazuje, że niestety ale nie akceptujesz realiów pokera. Powinieneś skupić się na tym, aby podejmować jak najlepsze decyzje odstawiając na bok myśli o pieniądzach i o tym czy zarabiasz czy przegrywasz! Rozegrałeś mało rozdań więc ja proponuje tak... wrzuć wszystkie rozdania na forum i zobacz czy rozegrałeś je optymalnie. Skup się na tym by grać jak najlepiej bez względu na wyniki. Rób volume, aby dobre decyzje mogły zaprocentować. Dlaczego Ci to mówię? Sam miałem prawie identycznie!

StoneCutter

Napisane przez MoCuishle3
Jedyne co zauważyłem w tych 4 stronach to to, że do każdego odnosisz się z agresją. Co ty tutaj chciałeś usłyszeć? Żeby ci ktoś oddał te 14 bi? Nikt ci tutaj nie dogodził i nikt ci prawdopodobnie nie dogodzi, nie widzę sensu w takim razie zakładania tego tematu bo wiesz wszystko lepiej i nie chcesz przyjąć nawet do siebie zdania innych. Nie mówię, że wszyscy tutaj mają rację, ale dla mnie zero tutaj merytorycznego i spokojnego podejścia.

Odnosze sie z agresja do prowokatorow, ktorzy tylko zauwazyli mozliwosc wbicia komus igly, jak lezy jeszcze na ziemi, co by go bardziej bolalo. Odnosze sie z agresja, co w ogole maja w dupie co ja pisze, co mysle, co mowie, tylko pisza swoje, mysla swoje i wmawiaja mi ze ich teza jest jedyna sluszna. Jak inaczej z nimi rozmawiac ?

- To tilt
- Nie, to nie tilt jest problemem
- Nie nie nie, to tilt
- Nie, mowie ci ze nie
- Nie obchodzi mnie co mowisz, to tilt

Jak odnosic sie do takich ignorantow ?

A co chcialbym uslyszec? Pytania, a nie stwierdzenia. Bo to z pytan i moich odpowiedzi wyjdzie co jest problemem, a nie z tego, ze ktos mi napisze ze problemem jest to i to i nawet ignoruje to, co ja mu pisze. Przychodze z problemem, z prosba zeby go rozwiazac, to zamiast proby rozwiazania problemy, tlumacze sie z tego, ze nie przespazzowalem 14bi, co co drugi stara sie mi wmowic

StoneCutter

Napisane przez pawew77

Napisane przez StoneCutter

Twoim problemem są oczekiwania! Zbudowałeś sobie w głowie obraz tego jak chciałbyś aby było. Te 14bi w plecy po prostu zburzyło Twoje plany. Twoim problemem jest zły kierunek koncentracji swoich mysli i oczekiwań! A to pokazuje, że niestety ale nie akceptujesz realiów pokera. Powinieneś skupić się na tym, aby podejmować jak najlepsze decyzje odstawiając na bok myśli o pieniądzach i o tym czy zarabiasz czy przegrywasz! Rozegrałeś mało rozdań więc ja proponuje tak... wrzuć wszystkie rozdania na forum i zobacz czy rozegrałeś je optymalnie. Skup się na tym by grać jak najlepiej bez względu na wyniki. Rób volume, aby dobre decyzje mogły zaprocentować. Dlaczego Ci to mówię? Sam miałem prawie identycznie!

Tak, to jest to. Mialem oczekiwania, wrecz juz myslalem, jaki bonus bede wyrabial z jakim rollem jesli uda mi sie osiagnac swoj plan. Nie mam oczekiwan grajac poszczegolna sesja, ale mialem oczekiwania, ze uda mi sie wyrobic bonus, zrobic rolla i wejsc na wyzsze stawki. Dzieki za post, trafiles w samo sedno

Teraz tylko pytanie, jak sie pozbyc takich oczekiwan? Da sie? Pamietam jak lechrumski mowil, ze sie nie da. Zawsze czlowiek ma jakies oczekiwania. Jak nad tym pracowac ?

Dyszka90

Napisane przez Dktomczak99
:facepalm: Tak było wielkie posiedzenie zarządu spółki poker softu na którym dyskutowano jak zniszczyć Dawid87juve króla małych stawek która w ostatnim czasie za bardzo urósł w siłę.

:deadhappy:

MoCuishle3

Nagraj film w którym np. komentujesz jak grasz. Ja nie jestem na tyle kompetentny żeby moje uwagi dużo Ci dały, ale i tak chętnie go zobaczę. A jestem pewien że znajdą się tutaj osoby które również go zobaczą i podzielą się swoimi uwagami, wskażą Ci rzeczy których Ty sam nie widzisz.

Ostatnio zacząłem zauważać sporo podobieństw między pokerem a skokami narciarskimi, ponieważ w obydwu tych dyscyplinach nie zawsze wiadomo czemu nie wychodzi. "Brak świeżości" , "brak automatyzmu" , "zły wiatr" -> to wymówki skoczków. Natomiast pokerzystom przeszkadza swing, coolery, tilt itd.

Bycie dobrym pokerzystą wymaga posiadanie wielkiej wiedzy z wielkiego zakresu, musisz być zaznajomiony z wieloma zagadnieniami, inaczej nic z tego. Ja mogę Ci tylko powiedzieć jak ja przetrwałem i co robiłem podczas mojego "swinga :yaoming : " :

- po pierwsze, oglądaj filmy szkoleniowe. Widząc jak grają lepsi od Ciebie, nabierasz nawyków, widzisz, że da się wygrywać i tak naprawdę Twój limit jest pełen fishów. Jedyne co ty musisz zrobić to doskonalić się i podejmować dobre decyzje, swingi swingami, ale i tak wyjdziesz na +
- poprzeglądaj dział mindsetu, poczytaj jakie problemy mieli inni.
- polecam filmy trenera Schnitzelfisch: http://pl.pokerstrategy.com/video/#searchtext=schnitzelfisch&key=all&contenttype=0&gametype=0&tablesize=0&languages=pl,en&levels=basic,bronze,silver,gold,platinum,diamond&lowerlimit=0&upperlimit=100&ob=date&od=desc&page=1&rpp=10
Mi one bardzo pomogły.
- tak jak pisałem wcześniej, wypisz 10 rzeczy jakich nauczył Cię ten swing, a które pomogą Ci zostać lepszym pokerzystą
- codziennie wypisuj wspaniałe rzeczy które Ci się przydarzyły. To też pomaga, gdy jesteś zdołowany przez swing. Trzeba pamiętać, że poker to nie wszystko. Może rozmawiałeś z fajną laską, albo po prostu miło spędziłeś wieczór patrząc na film i pijąc herbatę? Może cieszysz się że już weekend? Albo że spadł śnieg?
- Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie, jak bardzo czegoś chcesz i CZEGO chcesz. Co jest Twoim celem? Dlaczego chcesz go osiągnąć? Co jesteś w stanie poświęcić żeby go osiągnąć? Co Ci w tym przeszkadza?

Nie wiem czy grasz w stacku czy nie ale jak grasz jakas większą ilośc stołów 20+ to poprostu jak juz jestes Ai to nawet nie wrzucaj stołu na bok bo oglądanie wyniku i tak nic nie zmieni, jedyne co to moze cie wprowadzic w tilt.

Drainus

przeczytałem tylko pierwszą stronę, ale odpowiedź wydaje mi się jednoznaczna, swingi o których piszesz są i będą i jedynie konserwatywny BRM może zredukować ich potencjalny wpływ na kapitał. Grając z 40 BI nie oszukujmy się, grasz for fun i planowanie miesiąca z takim rollem nie ma raczej sensu. Polecam 100 BI na limit, jak większość graczy.

MoCuishle3

Napisane przez Drainus
przeczytałem tylko pierwszą stronę, ale odpowiedź wydaje mi się jednoznaczna, swingi o których piszesz są i będą i jedynie konserwatywny BRM może zredukować ich potencjalny wpływ na kapitał. Grając z 40 BI nie oszukujmy się, grasz for fun i planowanie miesiąca z takim rollem nie ma raczej sensu. Polecam 100 BI na limit, jak większość graczy.

Nie wydaje mi się, że większość graczy gra ze 100 BI na limit :spit:
Poza tym, trzeba mieć jakiś stop-loss chyba, że ma się stalowe nerwy i wiedzę, że przegranie kilku BI nie wpłynie na podejmowanie przez nas decyzji.

amoratank

Raz przegrałem 10bi na nl10 w ciągu jednej sesji i też uważałem że dobrze grałem po prostu postaw sobie limit bi ile możesz stracić w ciągu jednego dnia/ jednej sesji i tyle. :coolface:

StoneCutter

Dzieki wszystkim ktorzy starali mi sie pomoc. Od pawew77 otrzymalem swietna odpowiedz ktora otworzyla mi oczy. Bez watpienia bede nad tym pracowal. Przepraszam wszystkich uzytkownikow, w stosunku do ktorych nie odnosilem sie zbyt kulturalnie, ale przyszedlem tu z problemem, ktory zreszta przedstawilem czarno na bialym, a nie zeby odpierac wasze oskarzenia i tlumaczyc sie. Rozumiem, ze mozecie nie wierzyc, ze po stracie 14bi mozna nie tiltowac, ale swiadczy to tylko o tym, ze wy tiltujecie po straconych 5bi.

Temat mozna zamknac

Witam,

na prośbę autora, zamykam wątek.

Pozdrawiam