Skip to forum
Notifications
Clear all

...

130 Posts
36 Users
23 Reactions
8,051 Views
kalinos002

Coś o mnie:
Cześć, mam na imię Damian i mam 21 lat, mieszkam i studiuję w Gdańsku. Gram od niewiele ponad roku, ale od jakiś 4 miesięcy zacząłem skupiać się trochę poważniej nad swoją grą. Póki co gram głównie micro, turnieje z wpisowym 1-5$. Bloga zakładam, żeby zmobilizować się do cięższej pracy, poprawić swoją grę i zrealizować cele, które sobie wyznaczyłem :)

Dotychczasowe wykresy od początku grania przedstawiają się w następujący sposób:

Spoiler

I wykresy z ostatnich 4 miesięcy, był miesiąc przerwy w grze, więc w rzeczywistości jest to okres 3 miesięcy:

Spoiler

Aktualny Roll:
Everest (evereskalinos): 2100 PLN
PokerStars (starskalinos): 670$

Rozpiska na zwykły dzień (w niedzielę i przy różnych eventach może wyglądać to trochę inaczej):

Spoiler

Starsy:

Everest:

CELE:
1. W najbliższym czasie wskoczyć na limit wyżej
2. Do końca czerwca wyrobić profit 7k $
3. Do końca roku zagrać jakikolwiek turniej live

Od poniedziałku zaczyna się na Evereście IPOPS, więc wpisów w najbliższym czasie powinno pojawiać się sporo, oby tylko były jak najlepsze _biggrin:

WISH ME GOOD LUCK!

Reply
129 replies
Fiszu10

5!
Stawiam krope , będe odwiedzał bloga, zapowiada się ciekawie. Czekam na screeny z shipów :f_drink:
Sam też za niedługo wracam do gry :) Jeszcze tylko jeden egzamin ...
Pewnie gdzies w najblizszym czasie zobaczymy sie przy stołach _thumbsup:
Jeśli mogę coś doradzić; przemyśl sobie 2 cel . Z doświadczenia wiem , że wyznaczanie sobie jakiegoś załozonego profitu w określonym czasie jest troche słabym pomyslem. Wiadomo jak to jest z łotrzykiem , znacznie lepiej założyć sobie jako cel np. volume, ktory bedziesz chciał osiągnąć a $ przełożyć na drugi plan _thumbsup:
Tak czy siak będę śledził , GL ! :)

Reply
Sekwi

nieźle jak na tak krótki okres przygody z pokerem ;)

Reply
kalinos002

Dzięki Panowie za miłe słowa :) Co do postawienia sobie celu z osiągnięciem profitu. Wolałem go niż volume ponieważ, nie chcę się na siłę zmuszać do grania, żeby odpowiednią ilość turniejów wyrobić. Często odpuszczam turnieje ze względu, że wiem, że nie jestem w stanie grać na 100%. Mam oczywiście świadomość, że różnie może z tym być. Oczywiście jeżeli profit będzie niższy, a będę widział, że gram poprawnie i podejmuję dobre decyzję to też będę zadowolony. Wydaję mi się jednak, że 7k $ do końca czerwca jest jak najbardziej realne jeżeli nie będzie żadnych niemiłych niespodzianek po drodze :)

Zgodnie z rozpiską zaczynam swoją pierwszą sesję od kiedy prowadzę bloga. Pierwsze turnieje o 19. Jutro podsumowanie sesji :)

Reply
CreepyPasta

.

Reply
kalinos002

PODSUMOWANIE (1)

Zdarzyło się wam kiedyś zasnąć podczas sesji? Mi dzisiaj drugi raz... W przerwie o 20:55 dopadło mnie zmęczenie, postanowiłem, że położę się na te 5 minut, żeby trochę odpocząć i wstanę dalej grać. Okazało się, że wstałem po 22. Oczywiście na prawie wszystkich stołach mnie wyblindowało. Więc sesji do 22 praktycznie nie było. Pogodziłem się, że w pierwszym podsumowaniu zaliczę falstart i będę na duuuży minus, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przespałem się tę godzinkę, odpocząłem i pełen energii postanowiłem odrobić straty :D

Starsy: Lekki plus 30$. Było blisko czegoś poważniejszego w Progressive Super-Knockout z 24:00, ale skończyło się na 21 miejscu. Za 21 miejsce i bounty zarobiłem 75$ co w głównej mierze przyczyniło się do tego, że jest niewielki plus. Poza tym kilka turniejów w kasie, ale bez sukcesów.

Everest: Tutaj znacznie lepiej. 2 miejsce i 364E (zdj. poniżej). Gra w dalszej fazie ogranicza się praktycznie do grania push or fold. Średni stack w ITM około 10BB. Jednak mimo tego gra w takich turniejach potrafi być ciekawa :) Był jeszcze jeden turniej godny odnotowania, ale tam skończyło sie na 14 miejscu i jedynie 15Euro.

Spoiler

PROFIT/STRATA
PokerStars: 30$
Everest: 1265 PLN

W niedzielę trochę inna rozpiska. Część turniejów odpuszczam w ich miejsce wchodzi na Starsach: Sunday Storm (11$) i satelita do Sunday Million (11$). Na Evereście podobnie odpadnie kilka mniejszych turków w ich miejsce niedzielne turnieje Everesta.

Reply
eniksenik

Postaram się zaglądać jak najczęściej. Z chęcią obejrzałbym jakieś ciekawsze ręce z sesji, więc pomyśl nad tym, żeby raz na jakiś czas coś wrzucić :D
Powodzenia! :f_drink:

Reply
kalinos002

PODSUMOWANIE (2)

Dzisiaj krótko, bo i rozpisywać się nie ma sensu. Niedziela to dzień, gdzie do swojej sesji dodaję turnieje z trochę wyższym wpisowym niż gram zazwyczaj, więc jak sesja nie wyjdzie to i straty są większe. Sama sesja wypadła fatalnie, jest to największy minus jaki odnotowałem od początku mojego grania. Chociaż wyniki dzisiaj na czerwono z samej gry jestem umiarkowanie zadowolony. Nie jestem w stanie zliczyć ile razy natknąłem się dzisiaj na AA, a i flipy w najważniejszych momentach też nie pomagały. Decyzję starałem się podejmować beż zbędnych emocji, zgodnie z oddsami, koncentracja też była na dobrym poziomie przez całą grę i to na pewno na plus, oczywiście nie obyło się bez błędnych decyzji, ale systematycznie staram się je eliminować i ograniczać. Póki co do rozwiązania 2 główne problemy: granie AK i steale. Ciągle ciężka praca przede mną, ale mam nadzieję, że efekty będzie można w przyszłości odczytać z wykresu: ) Pozostaje mi mieć nadzieję, że co łotrzyk zabrał wczoraj dzisiaj odda z nawiązką i z taką myślą zasiadam dzisiaj do gry: ) iPopsy przecież same się nie wygrają:D

Co do rąk w najbliższym czasie na pewno zaczną się pojawiać:)

PROFIT/STRATA
PokerStars: 55$
Everest: 590 PLN

Reply
stekubuk

Masz problem z AK w MTT?

Klikasz all in i po sprawie :f_drink:

Reply
niemambopoco

Napisane przez stekubuk
Masz problem z AK w MTT?

Klikasz all in i po sprawie :f_drink:

Jemu chyba bardziej chodzilo o grze na flopie jak jest deep ;)

Reply
stekubuk

No o tym mówię, żeby nie było problemów trzeba pchać pre. :f_drink:

Reply
kalinos002

PODSUMOWANIE (3,4)

Podsumowanie 3 i 4 czyli poniedziałek i wtorek. Poniedziałek to niestety kontynuacja niedzieli. Ciągle albo nadziewałem się na asy, albo moje lepsze ręce się nie utrzymywały, czy też większość przegranych flipów robiła swoje, do tego też doszły moje błędy, więc już ogólnie kap(l)ica. Chociaż uważam, że mindset u mnie jest na dobrym poziomie, (co nie oznacza, że nie może być lepiej) to po identycznej niedzieli to już była dla mnie za dużo i postanowiłem przerwać sesję w połowie, żeby nie zacząć tiltować wyrejestrowałem się z nierozpoczętych turniejów, a bieżące dokończyłem.

We wtorek wydaje się, że wszystko się ustabilizowało. Mniej niespodzianek na river, znacznie mniej AA u przeciwnika i flipy po połowie, więc wszystko tak jak powinno być. Tutaj dzień był na plus chociaż były szanse na trochę lepsze wyniki, ale mogę mieć pretensje jedynie do siebie, że zagrałem w pewnych sytuacjach po prostu źle. Dwie mniejsze wygrane pozwoliły wyprowadzić te dwie sesje na plus minus 0. Był jeszcze jeden FT na everescie, ale tutaj odpadłem na 7 miejscu zgarniając jedynie 30E za 1 było około 200E. Szkoda tym bardziej że zaczynałem finałowy stolik jako chipleader. Niepokoić może ciągły zjazd z wykresem na starsach, ale tak już chyba będzie, ze względu na fieldy, że na everescie wykres będzie płynnie szedł w górę, a na starsach będzie zmieniał się skokowo. Mam jednak nadzieję, że wykres niedługo poszybuje wysoko w górę. Mam wrażenie, że od jakiegoś czasu chodzi za mną dobry wynik na starsach, ale ciągle jeszcze czegoś brakuje (chyba gram zbyt zachowawczo jak dochodzę do wysokich miejsc w dużych turniejach). Wspomniany wyżej Progressive Super Knockout (21 miejsce) kilka dni wcześniej Big 4.40 (44 miejsce), dwa razy w 3x turbo (za ship +8,5k) miejsce w pierwszej 100 , wczoraj w Hot 4.4$ (46 miejsce). No nic przyjdzie mi jeszcze poczekać na swojego pierwszego czteromasztowca, oby jak najkrócej.

Spoiler

Ręka z turnieju z FT. Jak byście ją rozegrali?

Spoiler

PROFIT/STRATA
PokerStars: 130$
Everest: 350 PLN

Reply
niemambopoco

Ręka z turnieju z FT. Jak byście ją rozegrali?

easy push

Reply
stekubuk

Zależy od turnieju, bo jak czuje jakiegoś massive edga i wiem, że gość to jakiś nicior to mogę wyjebać i zgrać ich na miękko później.

Reply
carlostack

Będę śledził. Zawsze grałeś MTT czy budowałeś roll na np. SnG?

Reply
SparcoPL

Te AK tam to flip w najlepszym przypadku tylko powiedz mi co to 13,3 3bet ?? i te 99 najważniejsze ?

EDIT już kumam przeoczyłem HUDa, ja bym to foldnął

Reply
kalinos002

Będę śledził. Zawsze grałeś MTT czy budowałeś roll na np. SnG?

Zawsze MTT, chociaż miałem kilkudniowe przygody z cash i SnG, ale stwierdziłem, że to jednak nie dla mnie.

Te AK tam to flip w najlepszym przypadku

Racja, przy takich stackach i w tej fazie teraz zagrałbym tutaj najprawdopodobniej call i na flopie push gdy trafiam lub fold gdy nic nie dochodzi.

Reply
kalinos002

PODSUMOWANIE (5,6,7)

Konkretnych wyników brak, to i pisać nie ma za bardzo o czym. Na Everescie wszystko w porządku. Bankroll buduje się powoli ale co najważniejsze sukcesywnie się powiększa. 2 razy drugie miejsce (chyba muszę popracować nad HU) w mniejszych turniejach pozwoliło powiększyć bankroll na tym roomie. Zgoła inaczej sytuacja przedstawia się na PokerStarsie. Tutaj niestety ciągnę w dół, będę musiał zmienić rozpiskę na turnieje z niższym wpisowym i od początku budować rolla.

Spoiler

Poniżej rozdanie ze wczorajszego main eventu z iPOPS (13k za 1st.) z późnej fazy turnieju (podkreślam późnej, bo ciągle zastanawiam się jakim cudem tacy ludzie dochodzą tak wysoko). Akcja: otwarcie za 4BB na 19BB (!!!) mój push na 14BB z QQ jego call z A9 (!!!). As na flopie i mój udział w turnieju się kończy, a szkoda bo czułem się dobrze w tym turnieju i byłem w stanie powalczyć gdyby board był bez niespodzianek. Najgorsze jest to, że wiesz, że taki fish nie ma szansy tego wygrać, ale eliminuje Cię i pozbawia szans na dobry wynik...

Spoiler

Plany na najbliższy czas:

Sprawdzałem dzisiaj satelity na Everescie i zauważyłem, że są bardzo fajne turnieje głównie za 3, 5 i 10E z tokenami do turniejów z wpisowym 50 i 75E. Plan jest taki, żeby dodawać je do sesji, gromadzić, żetony a w niedziele grać za nie główne turnieje.
W marcu chcę zrobić około tygodniową przerwę na zaprzyjaźnienie się z HM2 oraz na oglądanie filmów: Uczniaka, Wombata, Pyszałka, Lechrumskiego itd. Zwiększyć skilla i wrócić na stoły po swoje:)

Zastanawiam się również nad przerzuceniem rolla z Everestu na WilliamHill, żeby nabijać punkty na PokerStrategy. Ktoś z was wie czy da się podpiąć istniejące konto iPokera do PokerStrategy, żeby jednak zostać na Everescie?

PROFIT/STRATA
Pokerstars: 170$
Everest: 425 PLN

Reply
kalinos002

PODSUMOWANIE

Blisko, blisko co raz bliżej. Kolejny raz o krok od dobrego wyniku. Na początku na starsach w turnieju gdzie ponad 1k za 1st i out tuż przed finałowym stołem AJs<KK na wojnie blindów. Później udało się wygrać 3 wejściówki 3x75E do Big Sunday na iPoker. Z dwoma wszedłem do itm (screeny poniżej). Flip przegrany AK<77 i tym razem tylko 53 miejsce. Poza tym kilka mniejszych wyników. No nic mam nadzieję, że w końcu przyjdzie czas na duży wynik.

Spoiler

Wykresy od początku założenia bloga:

Spoiler

Aktualnie wszystkie pieniądze z Everesta wypłaciłem, cześć przelałem do WilliamHill. Nick: Williamkalinos

Reply
kalinos002

All-iny pre... Chyba nie jest mi dane zrobienie dobrego wyniku...

Spoiler

Reply